Revetlla diferent

La Policia Local de Sitges prepara el dispositiu preventiu especial de Sant Joan

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat en la primera data assenyalada del calendari festiu després del confinament, i recorda que cal seguir les indicacions de seguretat establertes

La Policia Local de Sitges prepara el dispositiu preventiu especial de Sant Joan. Ajuntament de Sitges

La Policia Local de Sitges prepara el dispositiu preventiu especial de Sant Joan. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Policia Local prepara el dispositiu preventiu amb motiu de la celebració de Sant Joan. Entre les actuacions previstes hi ha controls de trànsit i de carrer.

L’Ajuntament de Sitges recorda que, malgrat que es preveu que el municipi es trobi a la Fase 3 de la desescalada, és important mantenir totes les mesures de seguretat per evitar els contagis (distància de seguretat, ús de mascaretes i rentat de mans) i evitar les concentracions de persones.

El regidor de Governació, Eduard Terrado, ha fet una crida al civisme i ha explicat que “aquest Sant Joan serà la primera festa important després de gairebé 3 mesos de confinament i, malgrat tots tenim ganes de veure els amics i fer celebracions, no hem de perdre de vista que encara ens trobem en alerta sanitària i que depèn de tots nosaltres que puguem avançar amb seguretat en la desescalada”. El regidor ha remarcat que “aquest serà un Sant Joan diferent, que podem viure i gaudir en família o petits grups d’amics a casa” i ha insistit en que “és important evitar aglomeracions massives”.

El dispositiu especial de Sant Joan tindrà una especial atenció a la platja de Les Botigues, on s’establiran controls policials des del matí i es prohibirà el pas de vehicles al passeig marítim. La Policia Local comptarà amb el reforç d’agents de seguretat privada i actuarà en coordinació amb la Policia Local de Castelldefels, així com amb els Mossos d’Esquadra.


Protecció del Corriol petit

El dispositiu de Sant Joan preveu també actuacions de protecció de les dues parelles de Corriol petit que aquest any han nidificat a les dunes de la platja de Les Botigues. L’Ajuntament recorda que es tracta d’una espècie protegida i que actualment es troba en ple procés de nidificació, pel que demana a la ciutadania responsabilitat i cura en el manteniment del seu hàbitat. La zona en la que viu el Corriol està delimitada amb tanques de fusta i es prohibeix l’entrada dins l’àrea senyalitzada.

Segons el regidor Eduard Terrado, responsable també de la regidoria de Medi Ambient, “en aquests mesos en què les parelles nidifiquen o quan acaben de néixer els petits és quan els corriols són més vulnerables i quan més necessiten que es respecti el seu espai i no s’hi interfereixi”. Terrado ha remarcat que “les nostres platges són espais d’oci però hem de tenir en compte que també són espais naturals i que cal protegir i preservar els ecosistemes i els éssers vius que l’habiten”.

Mesures de Protecció Civil a tenir en compte durant la celebració del Sant Joan 2020

-Les trobades poden ser de fins a 15 persones durant la Fase 2 i d’un màxim de 20 durant la Fase 3 (el límit no s’aplica a persones que conviuen al mateix domicili).

-Si s’assisteix a actes organitzats, han de ser amb petits aforaments controlats i escenaris dispersos, i cal complir la normativa establerta per a cada fase:
Dins la Fase 2: aforament màxim de 50 persones en espais tancats i 400 a l’aire lliure.
Dins la Fase 3: aforament màxim de 80 persones en espais tancats i 800 a l’aire lliure (en totes les fases, les persones han d’estar assegudes).

-Si es llencen petards, cal fer-ho de forma segura amb les màximes precaucions. En aquest sentit, cal tenir en compte que el gel hidroalcohòlic és inflamable i, per tant, mantenir-lo allunyat dels petards i el foc.

-Evitar els accidents i els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència que fa molts dies que treballen intensament.

-Cal evitar les festes amb grans concentracions de persones i les fogueres. 


El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local