Revetlla diferent

Sitges finalment també tancarà les platges durant la revetlla de Sant Joan

La revetlla comptarà amb un dispositiu de seguretat especial de Policia Local, Mossos d’Esquadra i seguretat privada

Sitges finalment també tancarà les platges durant la revetlla de Sant Joan. Ajuntament de Sitges

Sitges finalment també tancarà les platges durant la revetlla de Sant Joan. Ajuntament de Sitges

L'Ajuntament de Sitges no permetrà la celebració de revetlles de Sant Joan a les platges del municipi a causa de les mesures de seguretat i sanitàries marcades per la pandèmia de la Covid-19. Des de les 18.00 hores del dia 23 de juny fins a les 10.00 hores del dia 24 les platges estaran tancades per evitar grans concentracions de persones en aquests espais. Aquesta acció es durà a terme també a altres poblacions del litoral com Barcelona, Cubelles, entre d’altres ciutats properes.

Un dispositiu de seguretat, format per agents de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i amb el reforç d’agents de seguretat privada, vetllarà per garantir la seguretat la revetlla de Sant Joan. El dispositiu especial de seguretat també tindrà una especial atenció a la platja de Les Botigues, on s’establiran controls policials des del matí i es prohibirà el pas de vehicles al passeig Marítim. Durant la nit de Sant Joan, els agents policials realitzaran també controls de trànsit i de carrer, entre altres actuacions. 

L’Ajuntament de Sitges recomana una revetlla amb petites concentracions a les cases amb família o amics i mantenint totes les mesures de seguretat i higiene. El regidor de Governació, Eduard Terrado, assegura que “aquest any estem davant d’un moment excepcional que ens porta a celebrar una revetlla diferent. Hem de recuperar l’essència de revetlles petites i evitar grans concentracions de persones. Per aquest motiu i com a mesura preventiva, ens veiem obligats a dur a terme el tancament de platges i evitar aglomeracions de persones”.

El regidor de Governació afirma que “des de l’Ajuntament de Sitges fem una crida a la responsabilitat. Cal prendre consciència de la importància de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i de seguretat perquè tots som responsables de poder continuar el procés de desescalada. Agraïm l’esforç de les sitgetanes i els sitgetans que han estat confinats durant gairebé tres mesos, però hem de seguir lluitant per poder tornar de mica en mica cap a la normalitat que tant anhelem”.

Mesures de Protecció Civil durant la celebració del Sant Joan 2020

-Les trobades poden ser de fins a 15 persones durant la Fase 2 i d’un màxim de 20 durant la Fase 3 (el límit no s’aplica a persones que conviuen al mateix domicili).
-Si s’assisteix a actes organitzats, han de ser amb petits aforaments controlats i escenaris dispersos, i cal complir la normativa establerta per a cada fase:
Fase 2: aforament màxim de 50 persones en espais tancats i 400 a l’aire lliure.
Fase 3: aforament màxim de 80 persones en espais tancats i 800 a l’aire lliure (en totes les fases, les persones han d’estar assegudes).
-Si es llencen petards, cal fer-ho de forma segura amb les màximes precaucions. En aquest sentit, cal tenir en compte que el gel hidroalcohòlic és inflamable i, per tant, mantenir-lo allunyat dels petards i el foc.
-Evitar els accidents i els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència que fa molts dies que treballen intensament.
-Cal evitar les festes amb grans concentracions de persones i les fogueres. 

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local