Revetlla diferent

Cubelles i Cunit tancaran les platges durant la revetlla de Sant Joan per evitar el risc de propagació de la covid-19

Sitges i Vilanova estudien si restringeixen l'accés mentre Calafell i el Vendrell vigilaran que no s'hi celebrin festes

ACN/ Gemma Sánchez Cunit 12-06-2020 12:51 Lectures 3422

Els ajuntaments de Cubelles (Garraf) i Cunit (Baix Penedès) tancaran les platges la nit del 23 de juny per evitar que s'hi celebri cap festa durant la revetlla de Sant Joan i frenar així el risc de propagació de la covid-19. Els dos consistoris ho han confirmat a l'ACN, matisant que sí que permetran l'accés als xiringuitos. Pel que fa a la resta del litoral del Gran Penedès, a Sitges i Vilanova i la Geltrú estan estudiant si prohibeixen els accessos a les platges. En el cas de Calafell i el Vendrell, els dos municipis descarten fer un tancament generalitzat però han advertit que reforçaran la seguretat per evitar que a la sorra s'hi celebri cap festa o concentració de persones que pugui suposar un risc de transmissió del coronavirus.

El primer municipi del Garraf que ha decidit tancar les platges la nit de la revetlla de Sant Joan ha estat Cubelles. El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, ha explicat a l'ACN que la decisió s'ha pres arran d'una circular enviada pel Departament d'Interior a tots els ajuntaments. A la carta, entre altres qüestions, es recomana "evitar les festes multitudinàries i les grans aglomeracions en espais habituals com les platges".

Hugué matisa que l'accés a la sorra estarà tancat, però sí que es permetrà l'activitat als xiringuitos, que tot just es posen en marxa aquest dissabte. "Els volem ajudar i donar una mica d'oxigen", afegeix el regidor. La mateixa decisió l'ha pres durant les últimes hores el municipi veí de Cunit (Baix Penedès).

En el cas del Vendrell, no està previst tancar les platges durant la revetlla però sí que "es farà una vigilància per a què no s'hi facin celebracions, activitats o concentracions". La decisió s'ha pres arran de les recomanacions de Protecció Civil. A Calafell, la previsió és similar. "Es vigilarà que es compleixin els mínims de seguretat", indiquen des del consistori.

Vilanova i Sitges, pendent de prendre una decisió

Des de Vilanova i la Geltrú, fonts municipals expliquen que l'Ajuntament està "estudiant possibilitats" sobre els accessos a les platges durant la nit del 23 de juny, on tradicionalment es concentra la gent jove de forma massiva. Dijous es va celebrar una reunió entre diverses regidories per tractar aquesta qüestió i aquest divendres al matí encara no hi havia una decisió presa.

En el cas de Sitges, aquest divendres s'han reunit els responsables municipals per analitzar un possible tancament de les platges la nit de la revetlla. Des del consistori només apunten que "s'està estudiant" aquesta mesura i asseguren que dilluns prendran una decisió.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No