Sant Joan 2020

Vilanova tampoc permetrà l'accés a les platges la nit de Sant Joan

El dia 23 de juny a les 20 h es tancaran els accessos a la sorra i els xiringuitos i durant el vespre es tancarà també l'accés amb vehicle a la façana marítima

Redacció Vilanova i la Geltrú 15-06-2020 19:29 Lectures 3586
Vilanova tampoc permetrà l'accés a les platges la nit de Sant Joan. Ajuntament de Vilanova

Vilanova tampoc permetrà l'accés a les platges la nit de Sant Joan. Ajuntament de Vilanova

La situació de pandèmia per la Covid-19 afecta enguany també les celebracions de la nit de Sant Joan. L'objectiu és evitar les aglomeracions com a principal mesura per contenir la propagació del virus, per això l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú se suma a les campanyes d'arreu del país per promoure unes revetlles de caire familiar i amb grups reduïts, en contra de les festes multitudinàries.

Per aquest motiu, l'Ajuntament ha decidit no permetre la celebració de la revetlla a les platges. De fet, el dia 23 de juny a les 20 h es tancaran els accessos a la sorra i els xiringuitos. Durant el vespre es tancarà també l'accés amb vehicle a la façana marítima, amb l'objectiu de desincentivar els desplaçaments a la platja durant la nit. Així mateix, enguany per la revetlla de Sant Joan no es podran fer fogueres ni organitzar festes i activitats a l'espai públic, per evitar l'efecte d'aglomeració que podrien causar aquests actes.

D'acord amb les recomanacions que la Generalitat de Catalunya ha fet arribar als municipis, en aquesta revetlla del 2020 tan excepcional es vol aprofundir en el missatge de celebrar un Sant Joan adaptat a la situació actual. Així, es demana a la població celebrar la revetlla amb responsabilitat i seguretat, posant en valor l'esforç dels serveis sanitaris, d'emergència i de seguretat i de la ciutadania durant les fases més agudes de la pandèmia.

Dispositiu de seguretat i Punt Lila

En qualsevol cas, amb previsió que una part de la població surti de festa durant la nit i preveient que els locals d'oci nocturn amb tota probabilitat ja podran obrir amb limitacions d'aforament, l'Ajuntament organitzarà un dispositiu de seguretat, que aquesta setmana s'acabarà de concretar entre la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i serveis sanitaris.

Igualment, l'Ajuntament preveu instal·lar un Punt Lila a la façana marítima, a l'Oficina de Turisme del parc de Ribes Roges, durant tota la nit i matinada. Al Punt Lila s'hi pot adreçar qualsevol persona que vulgui informació, que hagi estat víctima o testimoni d'una agressió sexual, sigui masclista o homòfoba, on serà atesa per personal professional i voluntari. Durant la nit a la façana marítima es comptarà també amb quatre agents de civisme, que realitzaran tasques d'informació i sensibilització per al foment de la convivència. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No