Escombraries

El ple de Vilanova fa efectiva la suspensió de la licitació del servei porta a porta per incorporar la revisió de preus

L'oposició municipal ha retret al govern una 'gestió nefasta' en el procés d'adjudicació del nou servei d'escombraries i ha lamentat la pèrdua de 'temps i recursos' per no acceptar les peticions dels treballadors del servei

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple municipal de Vilanova i la Geltrú ha fet efectiva aquest dilluns la suspensió de la licitació del servei de recollida d'escombraries i ha aprovat la delegació de competències a l'alcaldessa per agilitzar la tramitació per incloure una clàusula de revisió de preus en el nou contracte que s'ha d'impulsar. El govern ha argumentat que davant el context actual d'increment de preus de subministraments, la clàusula pot afavorir la presentació d'empreses a la licitació, mentre que l'oposició ha criticat la delegació de competències. L'oposició municipal ha retret al govern una 'gestió nefasta' en el procés d'adjudicació del nou servei d'escombraries i ha lamentat la pèrdua de 'temps i recursos' per no acceptar les peticions dels treballadors del servei.

Fa tres setmanes, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aturar provisionalment el concurs per licitar el nou servei de recollida d'escombraries, que ha de suposar el desplegament del porta a porta, per incorporar a la licitació els acords pactats amb els treballadors de l'empresa Valoriza, prestadora actual del servei, que seran subrogats per la nova empresa concessionària. La plantilla es va declarar en vaga a finals de febrer per exigir millores laborals i que aquestes fossin preservades amb la nova empresa adjudicatària. Entre els acords assolits per desconvocar la vaga, hi havia l'actualització de les taules salarials del 2022 i 2023, i la inclusió de les millores al plec de condicions del concurs.

Precisament amb aquests antecedents, els grups de l'oposició van ser molt crítics amb l'equip de govern pel que consideren una "gestió nefasta" del procés de licitació: des de Som VNG es lamentar la pèrdua de temps i diners per no haver volgut escoltar els treballadors; Ciutadans va recordar que els grups de l'oposició i els sindicats ja van advertir al govern que el procediment no s'ajustava a llei i el PSC va exigir la retirada total del procés i va recordar que el govern va basar la licitació en uns informes jurídics que ara han desaparegut de l'expedient.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local