Vaga

El govern de Vilanova confia que la vaga d'escombraries s'acabi abans del carnaval

Olga Arnau: 'Hem d’actuar perquè aquesta situació no arribi al carnaval i que no es generin més problemes'

El govern de Vilanova confia que la vaga d'escombraries s'acabi abans del carnaval. EIX

El govern de Vilanova confia que la vaga d'escombraries s'acabi abans del carnaval. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El govern de Vilanova i la Geltrú està pendent de les negociacions entre el comitè i l’empresa de Valoriza perquè es pugui avançar cap a la desconvocatòria de la vaga indefinida dels treballadors de la recollida d’escombraries. El govern de la ciutat ha traslladat al comitè que en tot moment acompanyen els treballadors i les treballadores perquè es reconeguin "els seus drets laborals com a servidors públics".

En aquest sentit, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha explicat que el diàleg entre l’Ajuntament i l’empresa Valoriza es va iniciar just tenir el coneixement per tal de vetllar pels drets dels treballadors i les treballadores, ja que els contemplen com a servidors públics i són molt rellevants per a la ciutat: “Des del principi vam començar a treballar directament amb el departament de Treball i vam convocar al comitè per establir el contacte com més aviat millor per no allargar la problemàtica. Vam establir reunions, la primera semblava que el que ens reclamava era no haver adjuntat el plec de licitació del seu conveni que a partir del desembre ja estava publicat. A partir d’aquí, vam preparar de cara a la següent reunió com poder incloure’l. I tot i no tenir l’acord amb el comitè per posar fi a la vaga o tornar a enrederir-la per donar temps de marge a la negociació amb l’empresa, l’Ajuntament va decidir com a govern fer aquesta modificació al portal de contractació i enviar-ho al tribunal de contractació perquè tinguessin present que acceptàvem acompanyar el conveni i no els deixàvem sols i soles”.

Arnau ha dit que estan molt pendents de com avancen les negociacions entre el comitè i l’empresa perquè hi hagi la fi de la vaga com a més aviat millor. “Per part de l’Ajuntament entenem que ja hem fet tot el possible i avui l’empresa ens farà retorn i veurem quin és el camí de seguir”.

Arnau ha destacat que en el cas que la recollida d’escombraries segueixi amb la vaga, el departament de treball de l’Ajuntament continuarà establint els serveis mínims, hi haurà alguna mesura d’emergència i treballarà per posar punt final aquesta convocatòria. “Hem d’actuar perquè aquesta situació no arribi al carnaval i que no es provoquin més problemes. Estem al costat dels treballadors per vetllar pel seu bé”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local