Conflicte Laboral

Acord per desconvocar la vaga del servei d'escombraries de Vilanova

Els treballadors s'incorporen a la feina dissabte al matí, després de 5 dies de vaga i muntanyes de brossa a tota la ciutat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els treballadors del servei d'escombraries de Vilanova i la Geltrú han arribat a un acord amb la concessionària del servei, Valoriza, i han desconvocat la vaga que va començar aquest dilluns. Segons ha confirmat l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, els representants de la plantilla ja han signat l'acord amb l'empresa i s'han compromés a incorporar-se a la feina aquest mateix dissabte al matí, després de 5 dies de vaga que han deixat muntanyes d'escombraries a tota la ciutat i justament abans del cap de setmana de carnaval.

Després de les negociacions mantingudes durant el dia d'avui entre ambdues parts, aquest vespre l'assemblea de treballadors ha ratificat l'acord per aturar la vaga. L'Ajuntament ha volgut agrair a treballadors i empresa la disposició a negociar.

Els treballadors exigien negociar un nou conveni laboral mentre no es resol el concurs del nou servei, ja que l'actual conveni està caducat, i volen que les millores pactades quedin blindades amb la futura empresa adjudicatària. La plantilla demana un augment de sou del 6,5% per aquest 2022 i del 3% per al 2023. Els treballadors ho justifiquen per equiparar els salaris a l'augment de l'IPC i per tenir garanties de futur durant els propers set anys de la nova licitació.  

L'acord ha coincidit en el temps amb el pronunciament del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic sobre la nova licitació. El tribunal ha desestimat el recurs contra el nou concurs del servei de recollida d'escombraries de Vilanova i la Geltrú. La licitació estava suspesa fins que es resolgués la impugnació presentada per Valoriza, actual adjudicatària del servei. Ara el tribunal ha conclòs que el concurs és vàlid, n'aixeca la suspensió i multa Valoriza per haver presentat el recurs sense fonaments legals. L'òrgan imposa a l'empresa una sanció de 5.300 euros. L'Ajuntament ha celebrat la resolució, que permet reprendre el procés per adjudicar la recollida d'escombraries a una nova empresa per un període de set anys. És un contracte de 47,9 MEUR que preveu la implantació de la retirada de brossa porta a porta.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local