Endesa

Replanten els arbres que hi havia a l'antiga central tèrmica de Cubelles

S'han salvat 20 oliveres, 18 alzines i 3 unitats de margalló, que ja llueixen a la zona verda situada entre l'avinguda del Garraf i el carrer de Vallespir

Replanten els arbres que hi havia a l'antiga central tèrmica de Cubelles. Endesa

Replanten els arbres que hi havia a l'antiga central tèrmica de Cubelles. Endesa

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En el marc dels treballs de desballestament del circuit de refrigeració de l’antiga central tèrmica de Foix, ubicada al terme municipal de Cubelles, Endesa ha replantat ja els arbres afectats per les obres. Així, dins dels objectius de sostenibilitat de la Companyia, en una primera fase es van retirar i salvaguardar els exemplars en una parcel·la habilitada com a reserva temporal. I ara, ja llueixen en el seu destí final: una zona verda situada entre l'Avinguda del Garraf i el carrer de  Vallespir. 

Aquells exemplars que no ha estat possible trasplantar per la seva envergadura o tipologia -bàsicament es tracta d’espècies no autòctones-, s'han substituit, cadascun d’ells, per dues alzines. Així, a més d’augmentar la superfície arbrada, es realitzarà una reordenació de tot aquest sector, de manera que es millorarà tant l’àrea d’ombra com el trànsit entre massa forestal. A  més, s'ha repoblat una zona ajardinada de 6.000 m2 al costat del carrer de Ramon Llull, on s'han plantat algunes de les unitats i s'ha revegetat amb hidrosembra.

Així, en total, s'han trasplantat i replantat 20 oliveres, 18 alzines i 3 exemplars de margalló, espècie protegida i icona de la zona.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local