Conflicte urbanístic

L'Ajuntament de Vilanova expropiarà els terrenys del Bosquet de Baix a Mar per 1,1 MEUR

L'import final queda lluny dels 12 milions que reclamava l'empresa propietària de la parcel·la

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú expropiarà finalment els terrenys del Bosquet de Baix a Mar per 1,1 MEUR. Segons ha avançat Canal Blau, el jutge ha donat per ferm l'import final, proper als 1,2 milions dictats el 2018 en la primera resolució del Jurat d'Expropiació però lluny dels 12 milions que reclamava l'empresa Ninglee, propietària de la parcel·la. El valor de l'expropiació duplica els 500.000 euros amb què l'Ajuntament havia taxat la finca. Es tracta d'un interior d'illa de 2.500 metres quadrats ubicats al barri de Mar. Ara passaran a formar part de la xarxa d'espais verds de la ciutat. L'expropiació, per a la qual el govern ja treballa a través de modificacions de pressupost, tanca un litigi judicial de quasi 20 anys.

La pugna als jutjats es remunta al 2001, quan la revisió del Pla General va assenyalar els terrenys com a zona privada, canviant la qualificació que havien tingut fins aleshores com a zona verda expropiable. Els propietaris es van oposar al canvi i van reclamar a l'Ajuntament una compensació.

El govern municipal els va oferir uns nous terrenys edificables a l'Eixample de Mar, però no hi va haver entesa. L'empresa propietària va dur el cas als tribunals, que des del 2004 han dictat diverses sentències concloent que tenien dret a ser compensats amb permisos de construcció als mateixos terrenys o bé una expropiació.

Ara que ja està fixat l'import final de l'expropiació, el govern precisa, però, que queda un llarg camí fins que el Bosquet sigui accessible. Entre altres, cal desbrossar l'espai i retirar arbres caiguts des de l'esclafit del 2019, així com habilitar els accessos des del carrer per a tota la ciutadania.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!