Ple municipal

L'Ajuntament de Vilanova haurà de pagar 1.180.000 euros per l'expropiació del bosquet de Baix a Mar

El ple va aprovar una modificació de crèdit del pressupost municipal per aquesta finca sense accés públic, de moment

L'Ajuntament de Vilanova haurà de pagar 1.180.000 euros per l'expropiació del bosquet de Baix a Mar. EIX

L'Ajuntament de Vilanova haurà de pagar 1.180.000 euros per l'expropiació del bosquet de Baix a Mar. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ple municipal de Vilanova i la Geltrú ha aprovat aquest dilluns diverses modificacions de crèdit del pressupost, entre les quals es preveuen canvis de partides per incorporar-les al capítol d'inversions, previsió de subvencions nominatives, i també per fer front a una sentència de 1.180.000 euros sobre l'expropiació de la finca núm. 94 de la rambla Pirelli. L'Ajuntament haurà de pagar més d'un milió d'euros per a l'expropiació del “bosquet de Baix a Mar”, que es finançarà principalment amb romanent de tresoreria.

El punt es va aprovar amb el suport de l'equip de govern i de Som VNG, que va defensar que el bosquet és "un petit pulmó verd de la ciutat": "Pagar això no agrada, però és un espai a protegir i s'ha de treballar pel seu manteniment i la seva cura en una ciutat excessivament grisa", va assenyalar el regidor Juanma Rodríguez. 

PSC i Ciutadans van abstenir-se en la votació i van criticar la gestió del govern en aquest afer. La portaveu taronja, Erika Quintero, va retreure al govern "la nul·la previsió en el pressuspost d'aquesta sentència, malgrat que sabien que cauria aquest any". Per la seva part, des del PSC Gerard Llobet va criticar que el govern rebutgés al ple "la possibilitat de reordenar aquest espai interior" tenint en compte que "l'Ajuntament és propietari d'una finca que no té cap accés públic".

El Ple municipal aprova el reglament de la Taula Local del Primer Sector

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha tancat aquest dilluns el curs polític, amb la celebració de la darrera sessió abans de vacances. Entre d'altres, en aquest ple s'ha avançat en la constitució de la Taula Local del Primer Sector, amb l'aprovació inicial del reglament que ha de regular-ne el funcionament.

El reglament defineix la Taula Local del Primer Sector com a òrgan municipal de participació sectorial de caràcter consultiu no vinculant, proposada en el Pla estratègic per a la dinamització del sector primari de Vilanova i la Geltrú. El reglament preveu els objectius, les funcions, la composició i el funcionament de la Taula, que té com a finalitat principal canalitzar la participació en les polítiques per fer front als reptes i el desenvolupament de les potencialitats del primer sector.

Així mateix, s'ha aprovat inicialment el reglament de règim intern del Consell Municipal de Medi Ambient. Aquest òrgan de participació existeix i es reuneix regularment des de fa anys, i a proposta dels propis membres s'ha reglat amb l'objectiu d'afavorir-hi la participació ciutadana. Entre d'altres, s'obrirà a totes les entitats registrades, no només les de l'àmbit, ja que es considera que el medi ambient és una qüestió transversal.

Nou regidor de Capgirem VNG-CUP

En la sessió d'aquest dilluns ha tingut lloc la incorporació al Consistori d'Arnau Garcia Cardona com a regidor del grup municipal de Capgirem VNG-CUP. I també s'han conegut els noms dels i les Pabordes que organitzaran la Festa Major del 2023. Són Xavier Albà Morera, Xavier Capdevila Julián, Núria Domingo Sanahuja, Oriol Giraldós Fernández, Sònia Martínez Guardià, Vinyet Mercadé Vega i Jonatan Pérez Mestres. Tots els grups municipals han agraït la predisposició i la generositat que suposa assumir aquesta tasca. Els Pabordes del 2023 prendran el relleu dels del 2022 el 6 d'agost.

En el darrer Ple del curs també s'ha aprovat la reducció del 30% del preu dels bitllets multiviatges de transport públic que gestiona l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, és a dir, la T-10 VNG, la T-Activa VNG i la T-Jove VNG del bus urbà. Aquesta reducció tindrà vigència entre l'1 de setembre i el 31 de desembre d'enguany, d'acord amb les subvencions promogudes per l'Estat per fer front a les conseqüències de la guerra d'Ucraïna, entre d'altres.

D'altra banda, ha tirat endavant també una demanda del gremi de taxistes, com és la col·laboració entre els municipis de la comarca per a la gestió del servei. Així, els taxis podran actuar conjuntament en qualsevol dels termes municipals de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local