Ple municipal

Crida al govern a buscar una solució de consens per al Bosquet de Baix a Mar

Bosquet de Baix a Mar. Google Maps

Bosquet de Baix a Mar. Google Maps

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ple del 20 de novembre va tenir com a punts destacats els dictàmens de l’àrea d’urbanisme. Concretament, per la polèmica que suscitava entre el veïnat, va destacar la proposta de Modificació Puntual del Pla General per a l’interior d’illa del Passeig del Carme. El veïnat, que porta temps reclamant la conservació del bosquet pel seu valor ecològic, es va fer escoltar al Ple de l’Ajuntament, intervenint en l’inici del punt tot defensant que existeixen solucions alternatives a les que proposava el govern. Som VNG porta treballant aquest tema des d’abans d’entrar al consistori, i ja al 2016 va presentar una moció, juntament amb la CUP i ERC, per crear una comissió d’investigació per discernir les responsabilitats que poguessin existir en aquest veritable nyap urbanístic. Aquesta moció no va tenir els suports suficients per ser aprovada, però tot i això, s’ha treballat per tenir un contacte permanent amb el veïnat i fer de pont per tal d’assolir un consens.

Davant la proposta que es presentava al Ple, Som VNG va deixar clar que aquesta no era una solució de consens. Excepte aquell propietari al qual se li solucionaran les il·legalitats que ha comès, tots els principals afectats estan profundament indignats amb el plantejament. Així mateix, es va denunciar el modus operandi de la sociovergència, basat en dilatar-ho tot en el temps fins l’últim moment per posar a la ciutat entre l’espasa i la paret. Així doncs, la regidora Deborah Zimmerman va afirmar que en el futur no es podria explicar de cap manera a la ciutadania que l’Ajuntament no té recursos per a cobrir les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables perquè s’han gastat en una expropiació fruit d’un nyap urbanístic. Per tant, Som VNG va proposar deixar sobre la taula la proposta del govern per tal de buscar un consens. Aquesta proposta no va ser escoltada i es va portar a votació, essent tombada per la oposició. La candidatura ciutadana, per la seva banda, continua cridant al govern a buscar una solució de consens i a treballar-ho amb tots els grups, encara que sigui a contrarellotge.

Finalment, pel que fa a les mocions, Som VNG va presentar una moció d’urgència sobre l’agreujament de la situació de les persones sense sostre, que reclamava obrir de forma immediata les instal·lacions existents per fer front a les onades de fred. Al final, es va assolir un acord amb el govern, previ al Ple, per tractar-ho en una reunió d’urgència amb els tècnics del consistori i cercar una solució. Aquesta iniciativa es va presentar a partir de persones voluntàries al Cafè Caliu o a 500x20 que van alertar al Grup Municipal de la siutació. Per una altra banda, també es va aprovar la moció presentada pel CDR, i vehiculada a través de Som VNG, per canviar el nom de la Plaça de les Casernes per 1 d’octubre, tot fent un homenatge a una jornada que va marcar a milers de ciutadans i ciutadanes de la ciutat i del país.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local