Pacificació del trànsit

L'Ajuntament i el veïnat del Tacó consensuen la pacificació de l'avinguda de Vilafranca amb un carril bici arbrat

Es contempla la creació passos de vianants més segurs, voreres més accessibles i reductors de velocitat

L'Ajuntament i el veïnat del Tacó consensuen la pacificació de l'avinguda de Vilafranca amb un carril bici arbrat. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament i el veïnat del Tacó consensuen la pacificació de l'avinguda de Vilafranca amb un carril bici arbrat. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'avantprojecte amb les actuacions per a la pacificació del trànsit de l'Avinguda de Vilafranca ha estat acceptat pels representats veïnals que han aportat suggeriments a la proposta. Aquests canvis s'estudiaran per adequar-los tècnicament i perquè s'incorporin a la planificació definitiva. Les darreres modificacions han estat aportades des de l'Associació de Veïns al llarg de la darrera trobada mantinguda aquesta setmana amb el regidor de Mobilitat, Antoni Palacios i el regidor de Projecció de Ciutat i Participació, Jordi Medina.

La pacificació de l'avinguda respon a una demanda veïnal històrica per adequar una via que, per amplada i configuració urbanística, pateix una excessiva pressió del trànsit no residencial i de sortida i entrada a la ciutat. L'àmbit de la pacificació serà des del pont sobre la variant de la C-31 i la ronda Ibèrica.

Les actuacions posaran l'accent en millorar la seguretat dels desplaçaments a peu amb l'objectiu de fer permeable el pas per les dues voreres de l'avinguda. Els passos de vianants es remodelen al llarg de tota l'avinguda de Vilafranca, en els carrers adjacents aquests passos es resolen amb una vorera passant que dona continuïtat al carrer i en millora l'accessibilitat tot minorant la velocitat dels vehicles a les cruïlles. La instal·lació d'aquests elements ajudarà a reduir la velocitat de pas dels vehicles.

Una de les propostes veïnals és la de limitar a un sentit de circulació el trànsit entre les cruïlles amb la rambla dels Països Catalans o des de la ronda Ibèrica i el carrer de Sevilla. Aquest tram passaria a ser en sentit Vilafranca, i desviaria el trànsit descendent cap a la ciutat pel carrer del Bages fins a la rambla de Pep Ventura i el carrer de la Masia d'en Cabanyes que desemboquen a la ronda Ibèrica.

Al llarg de tota l'avinguda s'habilita un carril bici arbrat i segregat del trànsit. Amb aquesta nova plantació es completarà la disposició del verd a les dues bandes de l'avinguda.

En el tram que va des del carrer de Sevilla i fins a la ronda Ibèrica, aquest carril es protegeix amb un parterre verd continu, d'un metre d'amplada, i que es completa amb una alineació d'arbrat viari. El nou arbrat farà ombra a l'espai més proper a les cases del Tacó. 

A partir del carrer de Sevilla i en direcció nord l'espai de protecció serà un cordó de serveis per a la càrrega i descàrrega de vehicles, els aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda, les plataformes per a les parades de bus urbà i les illes de contenidors. L'alineació d'arbrat nou es manté en aquest sector amb parterres quadrats de 2x2 metres. Entre aquest cordó de serveis i el carril bici hi haurà un espai de 80 per a possibilitar l'obertura de les portes dels vehicles i accedir-hi sense privar el pas de les bicicletes.

Aquest carril bici connectarà al pont de la C-31, amb el barri del Llimonet i amb trams de carril bici dels polígons de la Masia d'en Barreres així com amb el carril bici que envoltarà el nou parc comercial. La reorganització i distribució de l'espai per als nous usos farà que l'actual amplada de la calçada destinada a la circulació de vehicles incrementar la percepció de carrer o via urbana i ajudant a minorar la velocitat del trànsit. Representats veïnals i Govern tornaran a trobar-se per parlar-ne novament amb un esbós del projecte més concret durant la segona quinzena de novembre.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local