Parc comercial

Comunicat de l'Associació de Veïns del Tacó en relació al nou projecte de Masia Barreres

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Arran de tenir coneixement del futur projecte comercial que afecta el polígon industrial Masia d'en Barreres, des de l'Associació de Veïns del Tacó volem expressar el següent:

-El nostre barri, el Tacó, ubicat al nord de Vilanova i la Geltrú, és el nucli de població més proper al citat polígon industrial Masia d'en Barreres, un focus de problemes per al nostre veïnat des de fa dècades, primer pels alts nivells de contaminació atmosfèrica, ara per qüestions d'inseguretat i degradació urbana. Actualment el polígon es troba pràcticament abandonat i és focus constant de robatoris, vandalisme i bretolades que no fan més que generar una important sensació d'inseguretat al nostre barri. La degradació del sector és un greuge per al Tacó i ofereix una mala imatge d'una de les principals entrades a la ciutat des de l'interior de la vegueria del Penedès a través de l'Eix Diagonal.

-El projecte de parc comercial que es vol desenvolupar al sector pot representar una oportunitat per a la ciutat, però especialment per al nostre barri, excessivament necessitat de serveis públics i privats. Creiem que la inversió en el parc comercial pot actuar de revulsiu i dinamitzar social i econòmicament el nostre barri, si el nou sector es converteix en un pol d’atracció comercial.

-El Tacó es pot convertir en el barri d'accés al nou parc comercial i això pot esdevenir una oportunitat per fer més visible la nostra realitat i dinamitzar l'escassa activitat comercial i de restauració del barri.  La possibilitat d'obrir el comerç els diumenges i els dies festius incidiria de forma positiva en aquest aspecte. En aquest moments Vilanova i la Geltrú, des del punt de vista econòmic i comercial, té un clar desavantatge en relació al seu entorn, i sobretot, està perdent una oportunitat clara de posicionament i d’exercir atracció comercial a la seva àrea d’influència, tant immediata, com més llunyana geogràficament com poden ser els municipis de Sant Pere de Ribes, Cubelles, Sitges i Castelldefels, declarats turístics amb obertura total els diumenges i festius. Cal considerar que sectors comercials de la ciutat, en diverses ocasions, han manifestat la seva voluntat de poder obrir els diumenges i festius, per tal de consolidar els llocs de treball així com la seva activitat comercial al municipi.

-Precisament pel potencial del nou sector i les grans possibilitats d'èxit del parc comercial, des de l'Associació de Veïns del Tacó reclamem que es tingui especial cura en les noves necessitats de mobilitat del barri vetllant per la seguretat viària dels veïns i veïnes del Tacó i per evitar col·lapses circulatoris. El projecte contempla millores en la mobilitat a través de les carreteres C-31 i C-15, però cal tenir en compte que l'accés natural al polígon des de qualsevol altre punt de Vilanova i la Geltrú és a través de l'avinguda de Vilafranca, que actualment ja compte amb una sobrecàrrega important de trànsit, tenint en compte que passa pel mig del barri, i pel costat d'una escola pública i d'un centre cívic, amb el trànsit de vianants que això representa.

-En aquest sentit, creiem que el projecte de parc comercial de Masia d'en Barreres ha de tenir en compte els accessos per a vianants i bicicletes i que l'accés natural de de la ciutat al sector hauria de passar per la perllongació de la rambla de Sant Jordi, que actualment ja connecta el centre de la ciutat amb el pavelló esportiu, l'estadi de futbol i l'skate park. El problema és que la rambla i la seva prioritat per als vianants finalitza al carrer Crespellins i contribueix a la fractura entre el Tacó i la resta de la ciutat. És essencial donar continuïtat a la rambla Sant Jordi fins a la Masia Barreres, per l'interior del barri, garantint la seguretat de vianants i ciclistes al nou parc comercial.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local