Nou projecte empresarial

Les obres del parc comercial de Masia Barreres acceleren el ritme

L'Ajuntament ja ha començat a atorgar les corresponents llicències de construcció i en breu s'iniciarà l'edificació de les naus

Redacció Vilanova i la Geltrú 20-02-2021 10:13 Lectures 4574
Les obres del parc comercial de Masia Barreres acceleren el ritme. Ajuntament de Vilanova

Les obres del parc comercial de Masia Barreres acceleren el ritme. Ajuntament de Vilanova

La construcció del nou parc comercial de Vilanova i la Geltrú, situat al polígon Masia d'en Barreres, ja té els principals tràmits superats i en breu s'iniciarà l'edificació de les naus. A finals de gener l'empresa promotora, Cel Urbà, va rebre l'autorització comercial de la Direcció General de Comerç de la Generalitat, alhora que l'Ajuntament ja ha començat a atorgar les corresponents llicències de construcció.

Aquest projecte, que preveu la construcció d'un parc comercial d'establiments de superfícies mitjanes amb un total de 19.000 metres quadrats, té l'objectiu de donar un nou impuls a la zona. D'una banda, afavorirà la implantació d'un pol d'atracció comercial i d'oci, mentre que alhora ha permetre millorar els accessos a la ciutat i també atorgar una nova centralitat i una millor connexió del barri del Tacó amb el centre.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú preveu reformar l'avinguda de Vilafranca per tal que connecti de forma natural amb el centre de la ciutat, de manera que esdevingui via d'enllaç amb els eixos comercials i els principals serveis del nucli urbà. Aquesta setmana el govern municipal s'ha reunit amb l'Associació de Veïns del Tacó per començar a definir els trets principals que ha de contenir el projecte.

La idea general és pacificar l'avinguda de Vilafranca, ampliant voreres i fent-les més accessibles, facilitar el desplaçament de vianants i bicicletes, i incrementar les zones d'arbrat i ombra. Aquest concepte respon a l'objectiu del govern municipal d'avançar cap a una ciutat que posi les persones al centre, un objectiu que caldrà fer compatible amb la mobilitat dels veïns de la zona del Tacó.

El govern municipal també preveu millorar el transport públic per connectar la ciutat amb el parc comercial, per tal de reduir el volum de trànsit a la zona, i fer que l'entrada principal al centre sigui per la ronda d'Europa, per evitar un increment de trànsit a l'avinguda de Vilafranca. El projecte de construcció del parc inclou millorar els accessos al polígon des de la C-31, amb una nova entrada venint des de Barcelona, així com els accessos des de la C-15.

El govern de la ciutat aposta perquè el parc comercial de Masia d'en Barreras sigui un referent al Penedès i incrementi l'activitat comercial i econòmica de la ciutat, de manera que permeti reforçar el paper de Vilanova i la Geltrú com a capital comercial del Penedès. Es calcula que el parc creï 600 llocs de treball directes.

Les obres del parc comercial de Masia Barreres acceleren el ritme
Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No