Masia Barreres

El nou parc comercial de Vilanova ja té el 95% dels establiments adjudicats i preveu obrir a finals d'any

L'espai aspira a atraure 4 milions de visites anuals, amb clients del Garraf, el Penedès, l'Anoia i el Bages

El Parc Comercial englobarà 22 operadors de sectors com la restauració, comerç i oci

El nou parc comercial de Vilanova i la Geltrú té el 95% dels establiments adjudicats i preveu estar obert abans de Nadal. ACN

El nou parc comercial de Vilanova i la Geltrú té el 95% dels establiments adjudicats i preveu estar obert abans de Nadal. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha organitzat aquest dijous una visita a les obres de construcció del nou centre comercial de la ciutat anomenat “Parc Comercial Vilanova”, on es preveu obrir mitjanes superfícies. Englobarà 22 operadors de sectors de restauració, comerç i oci i té prevista la seva obertura a finals d’aquest any. Es tracta d'una nova zona comercial de 32.000 metres quadrats aproximadament, que s’està urbanitzant al solar de l’antiga fàbrica de Cemex, al polígon de la Masia d’en Barreres. I amb una inversió "d'entre 55 i 65 MEUR", els promotors confien atraure cada any 4 milions de visites, amb gent de tot el Garraf, el Penedès, l'Anoia i el Bages. L'Ajuntament celebra la iniciativa perquè "complementarà" l'oferta del centre de la ciutat.

El “Parc Comercial Vilanova” es desenvolupa urbanísticament en dos nivells. El primer es troba a l'alçada de la C-31 i el segon tindrà l'accés des de la rambla de la Torre de l’Onclet. Són dues plataformes al mateix nivell dels carrers perimetrals que engloben el Parc comercial. Estan comunicades tant per l’entrada de vehicles mitjançant rampes com de vianants a través d’ascensors, escales i rampes mecàniques. El centre comercial estarà dotat de 1.000 places d’aparcament que es distribuiran en les dues zones.

El conseller delegat de Cel Urbà i promotor que està desenvolupant el projecte, Josep Pueyo, ha explicat que es troben en un bon nivell de comercialització que actualment està entorn de 96% signat i es preveu que de cara el juliol pugi al 100% i que totes seran marques reconegudes de diferents sectors. “Hem mirant d’englobar dintre del recinte la varietat més gran de sectors i activitats possibles donades les magnituds dels locals. Tindrem 22 operadors que explotaran el Parc. Hi haurà quatre de restauració i dos petits locals externs que donaran servei de cafeteria/gelateria. Hem introduït la resta com a locals comercials i es complementarà amb oci i esportiu. Així que tindrem sectors de restauració, alimentari, esportiu, mobiliari, comerç, electrònica, joguines, entre altres”.

El promotor ha assenyalat que els locals s’han construït a mesura de l’interès d’aquests 22 operadors que explotaran la seva activitat. “Com ens trobem en una fase d’execució d’obra, ens ha permès adaptar-nos als requeriments dels clients, en les seves necessitats i funcions. Pel que fa a les mesures, hi ha dos locals comercials de 750 metres quadrats, d’altres 1.200 i 1.500 metres quadrats fins al límit de 6.500 metres quadrats. Els de restauració tenen una mida aproximada entre 400 i 600 metres quadrats”.

El regidor de Projecció de Ciutat i Patrimoni Cultural, Jordi Medina, ha destacat que Vilanova i la Geltrú continuarà tenint el pol comercial al centre de la ciutat i que el “Parc comercial Vilanova” serà un model que complementarà a l’existent. “Hem tingut present preservar el model comercial del centre de la ciutat. Són complementaris que no s’afectaran, tot el contrari, afavoreix el comerç de la capital del Garraf. A més, el projecte reforçarà els visitants i no només de les comarques penedesenques, també les de la Catalunya central”.

El projecte suposa una inversió de 55 milions d’euros aproximadament i e preveu generació d'ocupació d'entorn als 500 i 600 llocs directes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local