Vaga

Es decreten els serveis mínims per la recollida de residus porta a porta a l'Alt Penedès

Treball estableix que s’ha de mantenir el servei habitual de recollida d’escombraries porta a porta en l’entorn dels centres sanitaris, escoles i mercats.

Es decreten els serveis mínims per la recollida de residus porta a porta a l'Alt Penedès. Ajuntament d'Olèrdola

Es decreten els serveis mínims per la recollida de residus porta a porta a l'Alt Penedès. Ajuntament d'Olèrdola

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant la convocatòria de vaga en la recollida de residus porta a porta prevista per al proper divendres 7 d’octubre i que pot afectar a 5 municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf, la Generalitat ha decretat els serveis mínims que han de garantir la prestació d’aquest servei.

L’orde del Departament d’Empresa i Treball estableix que s’ha de mantenir el servei habitual de recollida d’escombraries porta a porta, tant en la fracció orgànica, el rebuig i la recollida selectiva (paper/cartró i envasos) en l’entorn dels centres sanitaris i d'assistència, dels centres d’ensenyament amb servei de menjador i dels mercats municipals.

Pel que fa a la resta de nucli de cada població afectada, els serveis mínims estableixen que caldrà realitzar la recollida de la fracció orgànica, rebuig i selectiva (paper/cartró i envasos) tant la recollida comercial com la domiciliària en el 50% del servei habitual.

Des de la Mancomunitat Penedès-Garraf s’està a l’espera de que l’empresa adjudicatària del servei, després de reunir-se amb el Comitè de Vaga, faci arribar la proposta de dies de recollida de residus en cada municipi d’acord amb el que estableix l’ordre del departament. Tant aviat es concretin els calendaris de recollida a cada municipi, s’informarà a la ciutadania mitjançant les els canals de comunicació de la Mancomunitat i de cada ajuntament.

Des de la Mancomunitat es segueixen atentament  l’evolució de les negociacions entre el comitè d'empresa i la direcció de PREZERO, ja que afecta a un contracte que tant sols porta 6 mesos implementat i, en el supòsit que finalment es produeixi la vaga, es realitzarà un seguiment dels serveis mínim per garantir el seu compliment.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local