26 dies de vaga

La Mancomunitat multa amb 400.000 euros l'empresa de recollida d'escombraries pels incompliments dels serveis mínims

Des de la Mancomunitat Penedès-Garraf s’assenyala com a intolerable i irresponsable l’actitud tant de l’empresa com del sindicat en la gestió del seu conflicte labora

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Mancomunitat ha llançat aquest dimecres 2 de novembre un ultimàtum a l’empresa PreZero i els treballadors del servei d'escombraries que fan el porta a porta per a que arribin a un acord i ha aprovat l'obertura d'un expedient a l’empresa pels incompliments dels serveis mínims en la vaga.

Passats 26 dies des de l’inici de la vaga, la Mancomunitat ha informat avui que ha instruït per a la seva aprovació, l’expedient sancionador pels reiterats incompliments detectats en els serveis mínims i que pot acabar suposant una multa de més de 400.000 euros a l’empresa PreZero com a responsable del contracte de recollida de residus porta a porta.

Després d’exigir reiteradament a l’empresa PreZero i als seus treballadors que mantinguin reunions de negociació, el passat divendres es va realitzar la darrera reunió de mediació amb la participació Departament d’Empresa i Treball que va finalitzar sense acord entre les parts ni data per a la següent trobada.

Des de la Mancomunitat Penedès-Garraf s’assenyala com a "intolerable i irresponsable" l’actitud tant de l’empresa com del sindicat en la gestió del seu conflicte laboral i lamenten profundament que sigui la ciutadania qui pateixi les conseqüències de la seva inoperància.

Així mateix considera inacceptable les accions de crema de residus i l’obstrucció de l’accés a la planta de selecció que van realitzar els piquets el passat dilluns i que va afectar a vehicles que fan la recollida en altres municipis que no formen part del contracte del porta a porta.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local