Conflicte Laboral

La Mancomunitat obre un expedient sancionador per l'incompliment dels serveis mínims del porta a porta

Va convocar divendres a representants de PreZero per exigir que es reuneixin amb els seus treballadors amb l’objectiu d’acostar posicions i resoldre el conflicte

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha obert un expedient sancionador davant els incompliments reiterats en els serveis mínims de recollida de residus porta a porta. Davant l’evolució de la vaga, la Mancomunitat va convocar el passat divendres a representants de PreZero, empresa responsable del contracte de recollida de residus porta a porta, per exigir que es reuneixin amb els seus treballadors, amb l’objectiu d’acostar posicions i mirar de trobar solucions al conflicte.

Transcorreguts 10 dies des de l’inici de la vaga i sense novetats respecte al desenvolupament de les negociacions, la institució ha iniciat l’expedient sancionador per l’incompliment dels serveis mínims i ha requerit a l’empresa que adopti les mesures necessàries per, mentre duri el conflicte, garantir el servei i evitar que l’acumulació́ de residus esdevingui un problema de salut pública.

Davant la petició d’aclariments i concrecions de l’ordre de serveis mínims efectuada per la Mancomunitat, el Departament d’Empresa i Treball manté que cal realitzar el servei habitual de recollida d’escombraries en l’entorn dels centres sanitaris i d'assistència, centres d’ensenyament amb servei de menjador i dels mercats municipals i el 50% del servei habitual en la resta de nucli de cada població afectada, tant la recollida comercial com la domiciliària, tal i com va dictaminar en inici.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local