Escombraries

Vilanova reforçarà la recollida d'escombraries amb més freqüència en els envasos, cartró i voluminosos

L'Ajuntament ha iniciat el procediment per contractar un nou reforç en la recollida d'escombraries a la ciutat

Vilanova reforçarà la recollida d'escombraries amb més freqüència en els envasos, cartró i voluminosos. Ajuntament de Vilanova

Vilanova reforçarà la recollida d'escombraries amb més freqüència en els envasos, cartró i voluminosos. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha iniciat el procediment per contractar un reforç en la recollida d'escombraries a la ciutat. L'ampliació del servei serà en cinc àmbits: la recollida del cartró, envasos i voluminosos (tant concertada telefònicament com dels abandonaments), el transport de la brossa als centres de tractament i la compra de 410 contenidors de càrrega lateral.

La regidora d'Espai Públic, Blanca Albà, recorda que "l'actual servei de recollida de residus, contractat a l'empresa Valoriza, és insuficient per donar resposta als mínims necessaris per a la ciutat". Albà creu que és urgent "complir amb els objectius mínims de servei, tant d'abast del servei com de qualitat. Necessitem una recollida selectiva òptima dels residus generats per la ciutadania i per les activitats comercials".

Valoriza va iniciar la recollida de residus a VNG l'any 2010. Després de diverses pròrrogues, la darrera de forma "forçosa", els serveis tècnics municipals consideren insuficients els recursos humans i materials que hi destina l'empresa. L'actual servei contractat "no pot fer front a una notable major generació de residus, sobretot d'envasos i paper i cartró, que s'ha produït des de l'any 2010, ni tampoc al creixement de la ciutat amb la incorporació de noves àrees urbanes i l'augment de la població", apunta la regidora d'Espai Públic. A més, a aquests dos condicionants cal afegir-hi que, passats dotze anys de la prestació del servei per part de Valoriza, la gran majoria de vehicles de recollida i altres materials estan fora de la seva vida útil, cosa que impossibilita augmentar la intensitat del servei actual.

Per poder contractar el servei de reforç, l'Ajuntament ha iniciat un procediment de licitació, per un valor de 644.187,65 €, IVA exclòs (727.568,22 € amb IVA), que se centra en la recollida d'envasos en modalitat de càrrega lateral, la recollida de paper i cartró, la recollida de voluminosos, a domicili amb cita prèvia i d'aquells abandonats a via pública, la transferència de residus als centres de tractament i recuperació de residus, i l'adquisició de contenidors de càrrega lateral.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local