Sistema de peatges

Neus Lloveras, al grup de treball sobre la gestió d'autopistes i peatges

Entre d'altres, el grup farà seguiment del pla d'homogeneïtzació de peatges i debatrà possibles millores en el sistema tarifari

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, forma part del Grup de treball sobre la gestió del sistema d'autopistes i peatges del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L'alcaldessa, que avui assistirà a la primera reunió del grup, hi participa en representació de l'Associació Catalana de Municipis.

La creació d'aquest grup de treball es va acordar el novembre passat al Parlament de Catalunya, amb l'objectiu, entre d'altres, d'analitzar l'aplicació de les mesures adoptades en el marc del pla d'homogeneïtzació de peatges de la Generalitat de Catalunya. Alhora, el grup haurà d'estudiar possibles millores del règim tarifari i altres mesures sobre la gestió de la mobilitat en les autopistes C-32 i C-33.

El pla d'homogeneïtzació a les vies de peatge de la xarxa de la Generalitat, que es va presentar l'1 d'octubre, preveu, essencialment, l'equiparació territorial del preu per quilòmetre de via de peatge, establir el pagament segons el recorregut real de l'usuari, aplicar un sistema de descomptes per als usuaris habituals i realitzar obres de millora de la C-32 i la C-33 per valor de 100 milions d'euros fins al 2017. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local