COMISSIÓ DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT

Les plataformes per la gratuïtat dels peatges reclamen millores a la C-31

Han demanat a la Generalitat un estudi de l'impacte econòmic que suposaria la gratuïtat dels peatges entre Sitges i El Vendrell a les comarques del Garraf i Baix Penedès

EIX. Les plataformes per la gratuïtat dels peatges reclamen millores a la C-31

EIX. Les plataformes per la gratuïtat dels peatges reclamen millores a la C-31

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les plataformes No vull pagar C32 i Coordinadora de Calafell s'han reunit avui amb els portaveus dels grups polítics de la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, una trobada pendent des del mes d'octubre. Els portaveus de les plataformes del Baix Penedès la van sol.licitat arran de l'incompliment per part del Govern de la Generalitat de dues Propostes de Resolució presentades en aquesta Comissió per part del grup d’ ERC al Parlament de Catalunya i aprovades el juny passat per unanimitat.

Les plataformes per la gratuïtat del peatges han exigit als grups polítics "la gratuïtat del tram Sitges-El Vendrell per a tots els usuaris de l’ autopista C-32 i convertir la C-31 al seu pas pel Garraf i el Baix Penedès en la ronda interurbana del Penedès Marítim".

Igualment, ha reclamat la presentació de l’estudi de l'impacte econòmic que suposaria per a les dues comarques la gratuïtat del tram Sitges-El Vendrell de la C-32: "entenem que si aquest estudi ja ha estat inclòs en els pressupostos de la Generalitat pel 2015, no hi ha cap mena d’ excusa per incomplir el marge de 3 mesos per a la seva realització que marcava la proposta aprovada el passat estiu".

Els representants de No vull pagar C32 i Coordinadora de Calafell volen que la Generalitat faci "millores en seguretat, informació i protocols d’ aixecament de barreres aprovades també el passat 18 de juny que fan referència a la C-31 en el seu tram de les Costes del Garraf".

La Coordinadora de Calafell demana "accions, no excuses i solucions al perpetu greuge que patim els ciutadans de Calafell, els polítics teniu la solució, esteu frenant el creixement del nostre poble i no podem quedar-nos aturats”. Per la seva part, Guillem Eroles, integrant de No Vull Pagar C32, considera que “el Govern de la Generalitat i els diversos grups parlamentaris ja saben que el Baix Penedès i el Garraf són dues de les  comarques que més han patit la crisi econòmica i que pateixen un gran greuge en la seva mobilitat, ja sigui per carretera o per ferrocarril. El Govern de la Generalitat té una de les claus per sortir del pou, volem solucions i no només compromisos que no arriben enlloc”.

Ambdues entitat lamenten que "l’ activitat feta fins al dia d’ avui no hagi anat acompanyat del suport explícit del Consell Comarcal del Baix Penedès i dels seus Ajuntaments, entenem que aquestes demandes són claus i prou importants pel futur del nostre territori, com per oblidar els interessos partidistes i treballar de forma conjunta i transparent".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local