Peatges C-31 i C-32

Aprovació grup de treball sobre peatges del Parlament de Catalunya

Eix. Peatge del Vendrell

Eix. Peatge del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquesta Secció Local d´ERC-Cunit porta ja molts mesos fent feina per a la millora de la mobilitat en les carreteres C31 i C32 en els seus trams corresponents a les comarques del Baix Penedès i Garraf, no és cap secret per ningú la feina feta en aquest sentit dins la plataforma #novullpagarC32, les campanyes d´ informació i recollida de signatures i els nostresposicionaments sobre aquest tema.

El passat dimecres 13 de novembre, en la sessió de la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya es va aprovar amb només els vots favorables dels grups de CiU i PSC , la creació d´ un grup de treball sobre peatges donant un marge de dos mesos; el vot de la representant republicana i diputada del Baix Penedès, Teresa Vallverdú va ser l abstenció.

Aquest grup de peatges es constitueix en cada legislatura, donant-se la circumstància que en l’actual encara no s’havia constituït, per tant no és cap novetat ni cap mesura que avanci en la sol·lució del problema de la mobilitat a les autopistes catalanes.

Per tant aquesta Secció Local recolza incondicionalment la coherència demostrada adoptada per la nostre diputada, creiem que qualsevol grup de treball pot resultar positiu, però en aquest cas, entenem que els punts de partida són una moció anterior de la mateixa Comissió de Territori i Sostenibilitat del passat 12 de juny on s’aprovà, per unanimitat de tots els grups parlamentaris l’establiment d’unes rebaixes pels peatges de l´ autopista C32 en els seus trams del Garraf i del Baix Penedès, instant a la negociació dels mateixos a la Conselleria i els Ajuntaments i Consells Comarcals afectats en el transcurs d’ un mes (fet per cert,que tampoc s´ha produït), i amb l´anunci del propi Conseller Santi Vila d´unes rebaixes que entraran en vigor l´ 1 de gener de 2014.

Així doncs, entenem que aquesta decisió és un pas enrere en allò ja decidit i valorem i recolzem el sentit del seu vot, doncs el que s´ha de fer és renegociar ara allò anunciat, i no ajornar res dos mesos sense cap indici d’èxit (tal com ha passat amb una moció que feia referència al transport en ferrocarril), és temps de fets i no de més paraules. 

ERC-Cunit segueix defensant que el que cal és millorar els acords anunciats l'1 d'octubre, reclamant la gratuïtat del tram El Vendrell-Sitges de la C-32, la no vinculació al Teletac en aquestes rebaixes, la inclusió de qualsevol tipus de vehicles en les noves tarifes i l´aplicació també en cap de setmana de les mateixes, i mostrem el nostre suport i confiança en la feina passada, present i futura de la diputada d´ERC Teresa Vallverdú en aquest sentit al Parlament de Catalunya.

SECCIÓ LOCAL D’ERC CUNIT

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local