PIINA

Els veïns del nucli antic de Vilanova demanen dimissions per nous incompliments en la pacificació del trànsit

Volen l'aplicació 'inmediata' de les conclusions de la comissió d'investigació que es van aprovar l'octubre passat i que obligaven el govern local a reparar carrers i refer el projecte de vianalització

Els veïns del nucli antic de Vilanova s'han cansat d'esperar les obres al barri i demanen dimissions al govern municipal pels nous incompliments en la pacificació del trànsit. Volen l'aplicació 'inmediata' de les conclusions de la comissió d'investigació que es van aprovar l'octubre passat i que obligaven el govern local a reparar carrers i refer el projecte de vianalització. El veïnat denuncia que cada cop són més els accidents i caigudes que es produeixen al barri pel mal estat dels carrers i no entenen perquè el govern dilata les actuacions que es van aprovar que s'executarien de forma inmediada. Per això, demanen la dimissió del regidor de Via Pública, Joan Giribet, i la intervenció urgent al barri.

De fet, els veïns reclamen un informe pericial extern, com es va comprometre el govern a la comissió d'investigació, per determinar les causes del trencament dels carrers i es determini si els paviments s'han trencat per soportar un elevat trànsit, com creuen els veïns, o per una mala execució de les obres, com defensa el govern municipal: "volem els resultats pericials de manera urgent, tal com vam quedar, perquè això suposarà entre d'altres coses poder saber què ha passat i saber com s'han de fer les reparacions", defensen els veïns, que puntualizen que "això no està renyit amb l'apliació de les mesures de restricció de trànsit als eixos del nucli antic. Fer-ho no costa diners; no han de fer obres i permetria aturar una mica la destrossa".

Les conclusions de la comissió d'investigació del Projecte d'Intervenció Integral al Nucli Antic (PIINA) van demostrar que el projecte de pacificació es va retirar sense cap justificació tècnica. L'octubre passat, els veïns es mostraven satisfets perquè la comissió corroborava les seves reivindicacions històriques, però ja es mostraven escèptics amb l'aplicació de les conclusions, que es van aprovar per unanimitat al ple municipal.

La plataforma de veïns afectats pel PIINA reclama que l'Ajuntament faci front de forma inmediata i urgent a l'aplicació de mesures per pacificar el trànsit al barri: volen la reparació dels carrers malmesos després de set anys d'assumir un trànsit rodat pel que no havien estat dissenyat. Els veïns no descarten reclamar els diners de les contribucions especials que van pagar per la urbanització dels carrers que es va dur a terme l'any 2011, ja que consideren provat per la comissió d'investigació que se'ls va enganyar: "les obres s'han fet malbé per un incompliment dels compromisos que havia pres l'Ajuntament i que passaven per la reducció del trànsit a la zona". 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!