Comissió d'investigació

La plataforma del nucli antic de Vilanova demana el cessament dels regidors García i Giribet

La petició, amb el suport dels grups de Som VNG i la CUP, ve motivada per l’incompliment en la pacificació del trànsit

Els veïns del nucli antic de Vilanova es veuen desesperats davant  el reiterat incompliment de la pacificació del trànsit. Plataforma Afectats PIINA

Els veïns del nucli antic de Vilanova es veuen desesperats davant el reiterat incompliment de la pacificació del trànsit. Plataforma Afectats PIINA

Els veïns del nucli antic de Vilanova es veuen desesperats davant  el reiterat incompliment de la pacificació del trànsit. Alhora denuncien la passivitat del Govern al no aplicar les conclusions de la Comissió d’Investigació del Projecte d’Intervenció Integral al Nucli Antic (PIINA), aprovades a l’octubre de 2018 per unanimitat al ple municipal.

La Plataforma d’Afectats pel PIINA ja fa temps que es queixa del malestar dels carrers i la perillositat i inseguretat que senten els veïns.  “No tenim voreres. El projecte de l’obra preveia un carrer de plataforma única amb unes mesures de seguretat, que han desaparegut, i els vehicles ara circulen com si no existíssim els veïns” manifesta la portaveu de la Plataforma d’Afectats pel PIINA, Marta Domènech.

Arran d’aquestes conclusions, on es posava de clar manifest la situació actual dels carrers del nucli antic, es va demanar un informe pericial per demostrar quina era la veritable causa que els ha portat a trencar-se: una mala obra, com defensa el govern municipal, o la retirada de la pacificació de trànsit després que entrés l’actual govern l’any 2011, com defensen els veïns i els grups municipals Som VNG i la CUP.

Però el dictamen de l’informe pericial, remarquen, també arriba amb retard i recelen d’allò que pugui concloure ja que “no han tingut en compte als veïns del nucli antic en cap moment” assenyala Domènech. Ambdós grups municipals junt amb la portaveu de la Plataforma d’Afectats creuen que “ens estan donant llargues per acabar el seu mandat i no fer-se càrrec. No fan res perquè havíem arribat a acords per anar pacificant mentre esperàvem l’informe del peritatge i només han tallat el carrer Palmerà” apunta la regidora de Som VNG, Deborah Zimmerman.

Demanen la petició del cessament a ERC

Els dos grups municipals junt amb la Plataforma d’Afectats demanen a ERC que es comprometi amb allò que va començar. “Quan estaven a l’oposició i dins la comissió d’investigació teníem molta força, però en el moment en què han passat a ser govern s’han desentès i tampoc se senten reprovats” destaca el regidor de la CUP, Jaume Marsé.

“Demanem a ERC, si us plau, que forci el cessament dels regidors Gloria Garcia i Joan Giribet, ja no esperem la dimissió de tot el govern perquè no tenen dignitat política per fer-ho” subratlla Domènech.  Conjuntament apunten de forma directa als dos regidors ja que són els responsables des de l’entrada del govern de Lloveras l’any 2011, de Via Pública i la Policia Local, que no controla la velocitat dels cotxes ni tampoc l’estacionament irregular als carrers del nucli antic. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!