Afectades pel PIINA

Comunicat de la Plataforma veïns i veïnes afectades per l'incompliment del PIINA

Comunicat de la Plataforma veïns i veïnes afectades per l'incompliment del PIINA. EIX

Comunicat de la Plataforma veïns i veïnes afectades per l'incompliment del PIINA. EIX

En resposta a les declaracions de l’Alcaldessa al Canal Blau, en les que va dir que els carrers del Nucli Antic estaven bé i que n’hi havia d’altres que estaven pitjor, nosaltres pensem que després de dues legislatures, el Govern de CiU-PdCat hauria de saber distingir entre els problemes produïts en carrers que van ser construïts fa més de 30 anys , que no han rebut el suficient manteniment, tampoc en els 8 anys en els que aquest partit ha governat, amb el que són carrers nous de només 9 anys i que recordem, han costat  4.166.694€ dels diners de totes i tots (els veïns vam pagar el 10%).

Es per aquesta gran inversió que resulta denunciable el fet que haguem de caminar, anar en cadira de rodes o circular en bicicleta prenent precaució per no ensopegar, esquivant sovint llambordes soltes, esfondraments, etc. Situació que empitjora quan plou doncs bona part dels carrers esdevenen enormes tolls d’aigua i masses portals i locals pateixen els efectes del mal estat dels carrers (fet que abans de les tan cares “millores” urbanístiques no passava).

En la mateixa entrevista diu que les obres es van fer sense pensar que a Vilanova hi havia molt trànsit. Al respecte volem manifestar, tal com ha quedat demostrat en la Comissió d’Investigació sobre el PIINA, que el Govern de CiU-PdCat amb l’arribada eufòrica el 2011, va ser qui després de votar a favor d’aquests instruments urbanístics, va prendre la decisió a la lleugera de desmantellar les mesures de transit pensades per a la pacificació de la zona, sense cap informe tècnic que avalés la viabilitat i conveniència del canvi i per tant, sense avaluar els efectes ambientals, de seguretat i costos econòmics que això comportaria.

En la línia habitual no ens ha sorprès que no inclogués en les seves declaracions, explicar amb un mínim de transparència, que el seu partit pel que fa a la gestió del PIINA, ha estat reprovat per majoria del Ple Municipal, donant-se la contradicció que ells mateixos han votat a favor de reprovar-se. Les declaracions de l’alcaldessa estan molt lluny de l’autocrítica i de voler arreglar les coses, i ens donen a entendre que si tornen a governar, tornaran a fer el mateix.

Necessitem un govern responsable i no tant autocomplaent, davant el que són incompliments que se sumen als incompliments anteriors, com és el cas de les conclusions de la Comissió d’Investigació del PIINA aprovades en la sessió de Ple Municipal del 8.10.18. Del conjunt d’obligacions contretes l’Ajuntament no ha realitzat sobre el terreny cap de les accions urgents que havien de fer, tret de tallar el c/ Palmerar, vial que ja fa anys per la seva estretor no te l’amplada reglamentària pel transit rodat (han de ser superior a tres metres), tal com regula el Decret 135 de 1995 de la Llei 20 de 1991 de Promoció de l’Accessibilitat  i Supressió de Barreres Arquitectòniques.

En relació al peritatge extern que s’ha demanat, l’Ajuntament no ha tingut la deferència de facilitar a la Plataforma, constituïda legalment com una associació d’afectats i per tant part afectada i promotora de tot el procés de denúncia, per tal que poguéssim aportar la nostra documentació a l’empresa.  A més l’Ajuntament ha sobrepassat en escreix el marge de temps que ells mateixos en la contractació han acceptat, retardant d’aquesta forma fer públic el resultat final.

Creiem aquesta manera de governar no és la més recomanable. Demanem als partits polítics i als mitjans de comunicació, la creació de taules de treball on els diferents actors polítics, socials, culturals, econòmics etc. puguem abordar en profunditat el model de ciutat que volem per a Vilanova. Necessitem grans consensos per evitar casos com el present de malbaratament del diner públic. La ciutadania tenim el dret de dir prou a les dinàmiques habituals dels partits, massa acostumats a considerar com a “obra de govern” el que simplement és desballestament del que han fet els governs anteriors.

Volem clarificar que aquest comunicat rep el suport només de la Cup i SomVng perquè han estat les forces polítiques que ens han acompanyat durant més de dos anys, donant-nos suport tant en la fase de la redacció de la Moció del PIINA, com en la fase de la Comissió d’Investigació. En diferents moments hem comptat també amb el suport dels Amics de la Unesco del Garraf i de l’APMA (Associació per a la protecció del Medi Ambient...). En la fase preliminar ens vam reunir amb Iniciativa per Catalunya – Els Verds i per a l’ aprovació de les conclusions de la Comissió vam aconseguir el suport del PSC.  El grup promotor de la Moció del PIINA inicialment estava format per la Cup, SomVng i Esquerra Republicana, formula que va quedar reduïda a dos, quan Esquerra, fa quasi un any  va pactar amb CiU-PdCat per formar part del Govern Municipal.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!