Queixes veïnals

Els veïns del nucli antic de Vilanova estudien reclamar els diners de les contribucions especials

Consideren que no es van complir els compromisos de pacificació del trànsit que s'havien acordat

Veuen irregularitats en la justificació de les subvencions que la Generalitat va donar a l'Ajuntament per accions que finalment no s'han dut a terme

La plataforma de veïns del nucli antic de Vilanova i la Geltrú estudia reclamar els diners de les contribucions especials que van pagar per la urbanització dels carrers que es va dur a terme l'any 2011. Consideren que les obres s'han fet malbé per un incompliment dels compromisos que havia pres l'Ajuntament i que passaven per la reducció del trànsit a la zona. Els veïns han format part de la comissió informativa especial pels incompliments del projecte de reforma del nucli antic, que es tancarà en els propers dies amb les conclusions de les parts.

En aquest sentit, de part dels veïns, es denuncia que s'han incomplert els objectius marcats pel projecte i que moltes de les actuacions per a les quals l'Ajuntament va rebre una subvenció de la Generalitat, després s'han revertit:  "es van suprimir les càmeres que s’havien instal·lat en determinats punts del barri i que van costar 182.040 euros i es van eliminar les targetes de residents que servien per a garantir l’accessibilitat als veïns i veïnes". La plataforma veïnal alerta que "la decisió de treure les restriccions de trànsit rodat en el nucli antic, a més d’incomplir el projecte, no va respectar el treball que des del 2008 al 2013 l’Ajuntament havia fet a través del Consell Assessor del Nucli Antic i Paisatge Urbà, integrat per representants de les diferents forces polítiques". A més, veuen possibles delictes per part de l'Ajuntament com el de "falsedat documental" i responsabilitzen càrrecs polítics i tècnics municipals per faltes greus: "es conclou que cal demanar explicacions i obrir expedient disciplinari als tècnics adscrits al Negociat de Mobilitat, així com, als juristes que han intervingut, també al Cap de la Policia Local i al propi Secretari general, tots ells han estat complaents actuant contràriament a la normativa i acords de ple".

El mal estat actual de les obres és un dels temes que més preocupa i indigna els veïns: "davant els signes evidents de deteriorament dels paviments l'Ajuntament no ha sabut reaccionar, mostrant una actitud negligent i irresponsable (deixant travessar i permeten l’estacionament indegut) que s’ha allargat 7 anys. L’Ajuntament havia rebut suficients ímputs del veïnat sobre la problemàtica que s’estava generant en la zona i va preferir afavorir la petició d'uns quants comerços en detriment dels interessos generals". Per això, alerten que "la situació ha empobrit el barri i suposa una frustració pels veïns i veïnes de la zona que, tot i havent rebut una subvenció important per part de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament i havent pagat contribucions especials per arranjar-lo i dignificar-lo, ara es troben amb carrers degradats que devaluen els seus habitatges i no faciliten la dinamització econòmica dels locals de la zona".

En aquest sentit, reclamen que "s’ha de concloure que cal retornar al veïnat les contribucions especials que van haver de pagar de forma immediata per uns objectius que no s’han assolit."

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!