Comissió especial

Els veïns del nucli antic de Vilanova reclamen que s'apliqui ja la pacificació de trànsit i es reparin els carrers

La plataforma d'afectats pel PIINA es mostra satisfeta per les conclusions de la comissió d'investigació i volen l'aplicació inmediata de mesures per arranjar el barri

PSC, CUP i Som VNG denuncien els incompliments del govern de CiU i demanen que es depurin responsabilitats polítiques amb dimissions

Imatge des del carrer del Palmerar, al nucli antic de Vilanova, tancar al trànsit després d'anys de reivindicacions veïnals. EIX

Imatge des del carrer del Palmerar, al nucli antic de Vilanova, tancar al trànsit després d'anys de reivindicacions veïnals. EIX

Els veïns del nucli antic de Vilanova i la Geltrú han fet valoració aquest dimarts de les conclusions de la comissió d'investigació del Projecte d'Intervenció Integral al Nucli Antic (PIINA) i reclamen que s'apliqui ja la pacificació de trànsit que es va començar a desenvolupar l'any 2007 i que es va retirar sense cap justificació tècnica. Els veïns estan satisfets perquè la comissió corrobora les seves reivindicacions històriques, però es mostren moderadament escèptics amb l'aplicació de les conclusions, que es van aprovar per unanimitat aquest dilluns al ple municipal.

La plataforma de veïns afectats pel PIINA ha relatat un calvari de més d'una dècada d'obres, contribucions especials i reclamacions a l'administració sense resposta satisfactòria i volen que l'Ajuntament faci front de forma inmediata a l'aplicació de mesures per pacificar el trànsit al barri. També volen la reparació dels carrers malmesos després de set anys d'assumir un trànsit rodat pel que no havien estat dissenyats. I és que els veïns no descarten emprendre accions legals per reclamar les contribucions especials que van pagar l'any 2008 per reurbanitzar els seus carrers i convertir-los en vies de plataforma única i amb prioritat per als vianants. De moment, esperen que el consistori encarregui un informe pericial extern per determinar les causes del trencament dels carrers i es determini si els paviments s'han trencat per soportar un elevat trànsit, com creuen els veïns, o per una mala execució de les obres, com defensa el govern municipal.

Els veïns del nucli antic han estat acompanyats aquest dimarts per representants del PSC, la CUP i Som VNG, que acusen el govern de CiU s'haver desfet el pla de pacificació del trànsit que s'havia desenvolupat amb la reforma integral del barri i que corresponia a un acord del ple municipal i un projecte subvencionat per la Generalitat de Catalunya dins de la Llei de Barris. De fet, demanen que es depurin responsabilitats polítiques després de la reprovació del govern d'aquest dilluns i que sigui amb la dimissió dels regidors de Via Pública dels dos darrers mandats, Glòria Garcia i Joan Giribet.

De moment, l'Ajuntament de Vilanova ja ha tancat al trànsit el carrer del Palmerar, una de les reivindicacions històriques dels veïns perquè no compleix les mínimes condicions per assumir el pas de tot tipus de vehicles. Però volen que les mesures per tornar a pacificar el trànsit del nucli antic no s'aturin aquí i que es recuperin, per exemple, les càmeres de vigilància del trànsit que es van instal·lar el 2011 i que van costar 182.000 euros, però que mai van arribar a funcionar. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!