Conflicte Laboral

Els treballadors del servei d'escombries de Vilanova denuncien irregularitats en la recollida selectiva

El comité se sent 'ostatge' entre l'Ajuntament i la concessionària i reclama més recursos i que es reconeguin les seves condicions laborals en el nou concurs públic

Els treballadors del servei d'escombries de Vilanova denuncien irregularitats en la recollida selectiva. EIX

Els treballadors del servei d'escombries de Vilanova denuncien irregularitats en la recollida selectiva. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els treballadors del servei d'escombries de Vilanova han denunciat diverses irregularitats en la recollida selectiva a la ciutat. I és que el comité se sent 'ostatge' entre l'Ajuntament i l'empresa concessionària del servei, Valoriza, i reclama més recursos i que es protegeixin les seves condicions laborals en el nou concurs públic. La plantilla reconeix que el servei és deficient, falta personal i els vehicles són precaris per realitzar correctament la recollida de la brossa i que sovint s'acaben barrejant els residus, per exemple, quan es fa la recollida de totes les escombraries que queden fora dels contenidors: "s'acaben posant totes al mateix camió". Els treballadors asseguren que pateixen l'assetjament dels ciutadans per un servei negligent i l'abandonament de l'administració i l'empresa per la seva batalla legal pel nou procés de licitació del servei.

David López (UGT), president del comité de treballadors de Valoriza a Vilanova i la Geltrú, ha explicat que la situació és insostenible i s'ha agreujat per la guerra oberta que hi ha entre l'empresa i l'Ajuntament per la nova concessió del servei porta a porta. De fet, els treballadors han presentat un recurs contra aquest procés "per defensar les condicions laborals de la plantilla i que se'ns reconeguin els nostres drets actuals". Els recursos dels treballadors i de la mateixa empresa concessionària que ara presta el servei han fet que s'hagi anul·lat provisionalment el procés de licitació del nou servei. Els treballadors reclamen que la plica que ha presentat l'Ajuntament reconegui el conveni laboral actual: "vam donar un mes a la regidoria per incorporar una foto salarial i de despeses definitiva, però se'ns ha denegat. Ara s'està parlant d'un nou servei amb noves condicions per a la plantilla, nous horaris, i canvis substancials en les jornades laborals dels que no ens han informat en absolut". El comité lamenta que en tot aquest procés no se'ls hagi consultat sobre les necessitats del servei, els punts conflictius, les rutes més òptimes: "ens hagués encantats poder dir la nostra, que som els que coneixem el servei en primera persona".

En aquest sentit, López ha recordat que la plantilla fa 9 anys que té el salari congelat i amb increments mínims i alerta que la nova licitació preveu la creació de quatre seccions i quatre empreses per fer la gestió dels residus: "hi haurà una descompensació enorme de salaris entre els sectors i es provocaran descompensacions entre els treballadors actuals i les futures contractacions".

Els treballadors volen continuar negociant el nou conveni col·lectiu amb l'actual empresa i incorporar el conveni vigent a la licitació i np descarten accions de protesta si l'Ajuntament no atén les seves reivindicacions.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local