Vegueria del Penedès

CUINA I POESIA

Recetas a fuego y verso: El arroz verde


Luz Cassino i Lara Guerrero Vilanova i la Geltrú

07-09-2020 Última revisió: 12-12-2020 10:22

Si t'agrada menjar sa i gaudir dels petits plaers et presentem un Receptari que combina l'art de la paraula amb el de la cuina

Recetas a fuego y verso: El arroz verde. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Cada diumenge una nova recepta, pròpia i d’autor/a, inspirada en referents culinaris i amanida amb POESIA al gust!

Aquesta setmana us presentem el Arroz verde.

Ingredients⠀

⚡bledes ⚡carabassa ⚡xampinyons ⚡formatge fresc o ricotta ⚡ceba ⚡dents d’all ⚡pastanaga ⚡mantega ⚡formatge parmesano ⚡pebre negre ⚡aceite de oliva virgen extra ⚡vino blanco

Preparació

Si no tens gel a casa, es posa a refredar un got gran d'aigua al congelador o nevera.

En una olla amb aigua s'incorporen mitja ceba, un dent d'all i la pastanaga. Es deixa bullir. Es tallen la ceba i els xampinyons en trossos molt petits, així com un dent d'all. A la vegada, es netegen les bledes i es separen les fulles de les penques (és la tija) i es talla la carabassa a daus. El got d’aigua freda es disposa en un bol. S'afegeix la carabassa al brou, s'escalden les bledes a l'olla amb l'aigua calenta uns 5 segons i es retiren, dipositant-se ràpidament al bol d'aigua freda fins que perden la calor. És important limitar molt el temps de cocció per mantenir el color verd de la verdura. ⠀

En una batidora es posen les bledes amb una mica del brou de l'olla amb les verdures, es barreja fins que quedi com una mena de puré i es reserva a la nevera perquè no s'oxidi. Es col·loquen en una paella oli i un dent d'all. Quan aquest balli, s'afegeix la ceba fins que quedi tova. S'incorporen els xampinyons. S'afegeix l'arròs per dorar-lo una mica. Desprès, un rajolí de vi blanc i es remouen fins que evapori. ⠀

Es retiren la ceba, el dent d'all, la pastanaga i la carabassa i es va incorporant el brou a la paella progressivament. Va per tandes, és a dir, una mica de brou i es remou fins que s'evapori... i així successivament fins que l'arròs estigui gairebé fet.⠀S'afegeix el líquid de la nevera (les bledes) perquè l'arròs agafi el color verd i es remou seguint el mateix procés que amb el brou. En una paella amb mantega i un rajolí d'oli és 'dora' la carabassa. Paral·lelament, es talla el formatge fresc.⠀S'afegeix a l'arròs el pebre al gust, la mantega i el parmesano i es barreja.  Es posa al plat, es decora amb la  carabassa i el formatge fresc i.... a disfrutar!!!

No et perdis la pròxima RECEPTA POEMADA, ens recorda a Miguel Hernández i el seu "Perito en Lunas"...
Segueix-nos en @luzcassino i @entrenapsicols. I en https://luzcassino.blogspot.com/

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.