OPINIÓ

Davant l'anunci de l'imminent tancament del cinema Bosc

Davant l'anunci de l'imminent tancament del cinema Bosc, els ciutadans de Vilanova i la Geltrú volem manifestar el següent:

1.- És inadmissible que una ciutat de gairebé 70.000 habitants no disposi d'un cinema al bell mig de la ciutat. Aparcar el tema argüint que la ciutat ja disposa d'un cinema és una falàcia: els cinemes Lauren no són a l'abast de gran part de la població, atès que el servei de transport públic per arribar-hi és pràcticament inexistent. Gran part de la població no disposa de vehicle propi, com són els menors de 18 anys o la gent gran, persones amb mobilitat reduida, etc. Una població que no disposa dels equipaments culturals mínims necessaris a l'abast de tota la població no mereix el nom de „ciutat“: el que és „ciutat“ s'oposa precisament a allò que és „rural“ perquè disposa dels elements mínims imprescindibles, i els seus habitants disposen de serveis com biblioteques, equipaments esportius, teatres i cinemes, entre d'altres, i per tal parlar només d'alguns equipaments culturals.


2.- L'escrit del cinema Bosc resulta certament incomprensible. Si hi havia una voluntat d'arribar a un acord per ambdues parts, com és que no s'ha arribat a un acord? Tan altes són les exigències dels propietaris? Tan ruinosa ha estat la gestió? El cinema Bosc té un nivell d'ocupació de les sales sensiblement més alt que els cinemes Lauren, que són una empresa privada i que en cap moment s'han plantejat el seu tancament.

4.- Som conscients de l'actual moment de crisi, entre d'altres coses perquè la major part dels sotasignants la patim en major o menor grau, però ens costa de creure que el fet de mantenir obert el cinema Bosc sigui un malbarament de diners, tenint en compte que creiem que és una empresa que es pot autofinançar en gran part.

5.- Poder anar cinema tot fent un passeig per la Rambla, o consultar-hi la programació, llegir la sinopsi de les películes que s'hi projecten, etc. és un acte de civilitat, i no un luxe. És una manera més de viure Vilanova intensament, sense necessitat de marxar a poblacions veines com Sitges, per posar un exemple. Que Vilanova i la Geltrú, capital de la comarca, renuncii a la seva capitalitat en matèria cultural en una infraestructura tan bàsica és molt més que lamentable, és profundament decebedor, i diu molt poc a favor de l'actual equip de govern.

6.- Precisament perquè estimem Vilanova, perquè volem que Vilanova no sigui un satèl.lit d'una altra població veina amb més empenta i més coratge, perquè no volem que vilanova sigui una ciutat dormitori, perquè volem fer-hi vida a les seves biblioteques, teatres, auditoris i sales de cinema, per tot això i molt més, els demanem que es replantegin el tema del tancament del cinema Bosc. Altrament, els preguem una mica d'honestedat, i que treguin dels seus programes electorals tot allò que faci referència a la cultura.

 

Descarrega't el document per recollir signatures contra el tancament del cinema municipal Bosc

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!