Portes obertes

El Dia de l’Artista apropa l’obra dels creadors al públic dels Museus de Sitges

Els tallers dels artistes sitgetans obriran dissabte les portes, mentre que divendres hi haurà entrada lliure als museus i visita a l’exposició de la Pedrera

Redacció Sitges 19-10-2015 16:01 Lectures 1314
El Dia de l’Artista apropa l’obra dels creadors al públic. Museus de Sitges

El Dia de l’Artista apropa l’obra dels creadors al públic. Museus de Sitges

Un 23 d’octubre de 1891, Santiago Rusiñol va arribar, per primer cop, a Sitges. Aquell fet, inicialment casual, va canviar la vida de l’artista, va marcar el futur de la vila. En record a aquesta data i en reconeixement de la condició de vila de les arts, Sitges celebra cada 23 d’octubre el Dia Internacional de l’Artista. Enguany, els actes han estat programats per a divendres i dissabte, de la mà de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament i el Consorci del Patrimoni de Sitges, amb la col·laboració del Cercle d’Artistes de Sitges i el col·lectiu Artistes de Sitges.

El programa d’actes del Dia Internacional de l’Artista té com a principal protagonistes, precisament, als artistes de Sitges. Per aquest motiu, sota la crida Sitges, obres de museu, més enllà dels museus, diferents artistes de la vila obriran dissabte al matí (entre les 11 i les 13.30h) els seus tallers per a mostrar les obres que hi tenen i, especialment, el seu entorn creatiu. Es tracta d’una excel·lent oportunitat per a conèixer de prop l’obra, l’artista i la seva cosmogonia d’una forma relaxada, càlida i molt més propera que en les exposicions habituals. A l’obertura dels tallers dels artistes actuals se sumen també la de dos estudis d’artistes emblemàtics i singulars que ja no hi són entre nosaltres i que les seves famílies han conservat tal i com els van deixar; es tracta dels estudis de l’escultor Pere Jou (Prat de la Riba, 13) i del pintor Bruno (Antoni Gaudí, 21, 3r 2a), que també obriran portes dissabte al matí.

Amb motiu d’aquesta obertura de tallers hi haurà un circuit artístic, literari i musical pels estudis, de la mà d’Agis, que elaborarà una visita acompanyats del grup Les bruixes del Tritó, format per Edurne Arizu a l’acordió, Xavier Rocosa a la flauta travessera i Joan Pinós al contrabaix, amb poemes llegits per Cèlia Sánchez-Mústich.

El Dia de l’Artista tindrà, a més de les visites als tallers, dues activitats destacades més. D’una banda, divendres, Museus de Sitges ha organitzat una visita guiada a l’exposició Modernisme. Art, tallers i indústries, que acull la Pedrera i que presenta la important rellevància que va tenir la idea de l’Art total que perseguien els artistes modernistes i com va traduir-se en la revaloració de les fins aleshores considerades arts menors, com l’art de la forja, del vidre, dels vitralls, de la ceràmica, de l’ebenisteria, de l’orfebreria, de la joieria. La visita serà divendres a les 17.30h. L’hora de sortida des de Sitges serà a les 16.15h a l’estació. El preu de la visita són 5 euros, a més del transport.

El mateix divendres 23, el Cau Ferrat, el Museu de Maricel i la Fundació Stämpfli protagonitzaran una jornada de portes amb visites gratuïtes. El Cau i el Maricel obriran de 10 a 19h i la Fundació, de 10 a 14h i de 17 a 19h.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No