iArxiu

Els arxius de Gelida i Sant Llorenç d'Hortons avancen en la preservació digital

L'equip d'arxivers itinerants de la Diputació ha protocol·litzat el procediment de transferència de documents municipals al repositori electrònic

Els arxius municipals de Gelida, Gurb, les Masies de Voltregà, Sant Feliu de Codines i Sant Llorenç d'Hortons, que participen al Programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) gestionat per Cultura de la Diputació de Barcelona, ja han transferit documents electrònics a iArxiu.

L'equip d'arxivers itinerants de la Diputació ha protocol·litzat el procediment de transferència de documents municipals al repositori electrònic iArxiu, amb l'objectiu que aquest servei es pugui implantar progressivament a la resta d'arxius de la xarxa.

iArxiu és un servei de preservació i arxiu electrònic que ofereix el Consorci Administració Oberta de Catalunya, que garanteix que els expedients i documents electrònics que genera o rep una organització en l'exercici de les seves funcions es mantinguin íntegres, fiables, autèntics i accessibles al llarg del seu cicle de vida.

De moment, s'ha transferit el registre general d'entrada i sortida de documents dels anys que aquest registre estava mecanitzat, des de principis dels anys 90 en algun dels casos. Durant el 2016 està previst anar incorporant altres documents com els llibres de comptabilitat, el padró d'habitants, la recaptació o les actes del ple municipal.

D'acord amb la legislació vigent, la Xarxa d'Arxius Municipals està implantant un sistema de gestió documental i en l'actualitat els arxivers municipals itinerants gestionen tant els documents en suport paper com en electrònic.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!