iArxiu

Els arxius de Gelida i Sant Llorenç d'Hortons avancen en la preservació digital

L'equip d'arxivers itinerants de la Diputació ha protocol·litzat el procediment de transferència de documents municipals al repositori electrònic

Redacció Gelida 24-02-2016 14:30 Lectures 2708

Els arxius municipals de Gelida, Gurb, les Masies de Voltregà, Sant Feliu de Codines i Sant Llorenç d'Hortons, que participen al Programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) gestionat per Cultura de la Diputació de Barcelona, ja han transferit documents electrònics a iArxiu.

L'equip d'arxivers itinerants de la Diputació ha protocol·litzat el procediment de transferència de documents municipals al repositori electrònic iArxiu, amb l'objectiu que aquest servei es pugui implantar progressivament a la resta d'arxius de la xarxa.

iArxiu és un servei de preservació i arxiu electrònic que ofereix el Consorci Administració Oberta de Catalunya, que garanteix que els expedients i documents electrònics que genera o rep una organització en l'exercici de les seves funcions es mantinguin íntegres, fiables, autèntics i accessibles al llarg del seu cicle de vida.

De moment, s'ha transferit el registre general d'entrada i sortida de documents dels anys que aquest registre estava mecanitzat, des de principis dels anys 90 en algun dels casos. Durant el 2016 està previst anar incorporant altres documents com els llibres de comptabilitat, el padró d'habitants, la recaptació o les actes del ple municipal.

D'acord amb la legislació vigent, la Xarxa d'Arxius Municipals està implantant un sistema de gestió documental i en l'actualitat els arxivers municipals itinerants gestionen tant els documents en suport paper com en electrònic.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres