Polèmic tuit

Minoria Absoluta aparta "temporalment" a Toni Albà de 'Polònia' després de la piulada contra Arrimadas

Toni Albà demana no boicotejar el 'Polònia' perquè dona ales als que volen tancar TV3

ACN Vilanova i la Geltrú 02-03-2019 12:18 Lectures 2407

Minoria Absoluta ha apartat "temporalment" a l'actor Toni Albà de 'Polònia', segons han confirmat a l'ACN fonts de la productora. Tot va començar amb una piulada de diumenge passat quan l'actor, amb motiu del viatge de la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, i el seu grup parlamentari a Waterloo, va escriure: "Vigila, no passis de llarg i vagis a petar a Àmsterdam... allà estaries com a casa i a més a més tindries tots els teus drets laborals respectats!" L'actor va rebre una allau de crítiques per aquesta piulada "masclista", inclosa la direcció del programa 'Polònia' i de Minoria Absoluta, així com de la CCMA.

La direcció del programa Polònia i de Minoria Absoluta va manifestar el mateix diumenge que no compartien "en absolut" el contingut de la piulada d'Albà envers Arrimadas. "Els comptes dels actors i altres membres de l'equip del programa són de caire personal i només els seus titulars en són responsables. Malgrat tot, volem deixar clar que els insults i les desqualificacions de tipus masclista no encaixen amb la nostra manera d'entendre l'humor".

La CCMA va condemnar "l'actitud insultant i de falta de respecte" d'Albà envers Arrimadas. A través d'un comunicat, la CCMA va assenyalar que els comentaris de l'actor "a les xarxes socials ni representen TV3 ni són mai en nom d'aquest mitjà" i va assegurar que les expressions públiques que pugui emetre des del seu perfil personal a Twitter "queden fora de l’àmbit d’aplicació del Llibre d’estil de la CCMA".

Albà va demanar, posteriorment, disculpes "si alguna persona s'havia sentit ofesa" per la seva piulada envers Arrimadas. Albà va replicar que "com diria aquell tan respectat que anava de 'campamentos': 'Ho sento molt. M'he equivocat. No tornarà a passar'. També va afegir que en cap cas demanava disculpes per paraules –va dir- que no havia escrit. "Ho dic per si algú pateix d'aquest mal tan escampat anomenat "deficiència en la comprensió lectora", que s'ho faci mirar".

Després que dijous diversos mitjans informessin que s'havia apartat a Albà, es va fer una crida a les xarxes socials a boicotejar el programa d'aquest mateix dijous com a protesta.

Toni Albà demana no boicotejar el 'Polònia' perquè "dona ales als que volen tancar TV3"

L'actor Toni Albà ha demanat aquest divendres que no es facin boicots contra el programa 'Polònia' després que se l'hagi apartat "temporalment", tal com ha confirmat la productora Minoria Absoluta. A través d'una piulada, Albà ha assenyalat que demanar boicots al 'Polònia' "només donaria ales als que voldrien tancar TV3" i "no seria just". Albà ha agraït tant el suport rebut com les crítiques i ha destacat que l'equip de direcció del programa amb Toni Soler al capdavant sap en cada programa "analitzar el què i el com" i "repartir estopa polonesa a tothom". "Tots plegats reben molta pressió per aconseguir que cada setmana surti el 'Polònia' que intenta fer riure a tothom" i "pressions que venen per tots cantons, com podreu imaginar", ha afegit.

Tot va començar amb una piulada de diumenge passat quan l'actor, amb motiu del viatge de la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, i el seu grup parlamentari a Waterloo, va escriure: "Vigila, no passis de llarg i vagis a petar a Àmsterdam... allà estaries com a casa i a més a més tindries tots els teus drets laborals respectats!" L'actor va rebre una allau de crítiques per aquesta piulada "masclista", inclosa la direcció del programa 'Polònia' i de Minoria Absoluta, així com de la CCMA. La productora ha confirmat aquest divendres que se l'apartava "temporalment" del 'Polònia'.

En una extensa piulada, Albà ha defensat aquest divendres que al 'Polònia' "hi treballen uns professionals excel·lents" i ha citat als actors i actrius, els equips de caracterització, perruqueres, tècnics, muntadors, microfonistes, sonoritzadors, il·luminadors, l'equip d’Art, vestuari, càmeres i ajudants, guionistes i direcció d’actors i realitzadors, així com l'equip de producció.

Ha apuntat que tot l’equip de direcció fan "malabarismes per mantenir un ull clínic de tot allò que es grava i s'emet usant les dues eines de Toni Soler: la lupa per analitzar el què i el com i les balances per repartir estopa polonesa a tothom".

Crides al boicot a 'Polònia'

Després que dijous diversos mitjans informessin que s'havia apartat a Albà, es va fer una crida a les xarxes socials a boicotejar el programa d'aquest mateix dijous com a protesta. Albà ha demanat a tothom que segueixi gaudint del 'Polòna' cada setmana. "No seria just per a la família polonesa que per culpa d'una situació personal meva, els "castigueu" a tots demanant un boicot que només donaria ales als que voldrien tancar TV3".

L'actor ha dit que és hora de "fer pinya" i que ningú es doni per vençut. "El món no s'acaba per un twit ni per un sou". Segons Albà, si es tanca TV3 "voldrà dir que el català, l'educació i tot el demés ja està tancat. Cal fer pinya: les llibertats estan en joc", ha conclòs.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres