Polèmic tuit

El Síndic demana ''tolerància zero'' contra el masclisme en casos com la piulada d'Albà o l'oferta de feina del MWC

L'Institut de la Dona investiga els insults de Toni Albà a Inés Arrimadas per una denúncia d'Andrea Levy

ACN Vilanova i la Geltrú 25-02-2019 17:43 Lectures 2252

El Síndic de Greuges ha obert una investigació amb relació a la piulada publicada per l'actor i humorista Toni Albà aquest diumenge, on insulta la cap de l'oposició i líder del partit de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas. Rafael Ribó ha demanat el posicionament sobre aquest fet a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i ha proposat que tot i que Albà no en sigui treballador, se li puguin aplicar els estàndards legals i deontològics que l'ens aplica al seu personal. El Síndic també ha demanat la ''tolerància zero'' contra casos com el de l'oferta de feina del MWC que premia les hostesses de més de 1,75 centímetres d'alçada.

Pel Síndic, la piulada d'Albà, no és només una ''qüestió de sarcasme o d'humor'' sinó que Albà fa referència a una pràctica ''discriminatòria, masclista i d'assetjament a les dones amb un tracte del tot vexatori com és la prostitució''.

Pel que fa a la feina del MWC, el Síndic ha comunicat que s'adreçarà al conseller delectat de l'entitat organitzadora del Congrés, John Hoffman, perquè cancel·li una oferta de treball ''intolerable'' pel que fa a l''sexualització i la cosificació de la dona'' Rafael Ribó fa referència a l'oferta que premia amb un suplement d'un euro cada hora a les hostesses que superin l'1,75 centímetres d'alçada. El Síndic creu que aquesta oferta podria ser constitutiva d'una infracció administrativa greu o molt greu, d'acord a la llei d'igualtat. El Síndic també s'ha adreçat al departament de Treball perquè dugui a termes les actuacions d'inspecció oportunes. 

L'Institut de la Dona investiga els insults de Toni Albà a Inés Arrimadas per una denúncia d'Andrea Levy

L'Institut de la Dona investigarà els insults a la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, després de recollir la denúncia de la diputada del PP al Parlament, Andrea Levy, en referència a la piulada de Toni Albà, que va criticar el viatge que diumenge va fer Arrimadas a Waterloo. "A Amsterdam estaries com a casa i a més tindries tots els teus drets laborals respectats", va escriure l'actor, presumptament en referència al fet que la prostitució és legal a la capital holandesa. En una piulada, l'organisme que depèn de la Secretaria d'Estat d'Igualtat respon a la denúncia i anima a totes les persones que vulguin denunciar aquest o altres casos de masclisme a fer-ho a través del seu Observatori de la Imatge de la Dona. A la piulada de denúncia Levy indica que "és imprescindible seguir treballant contra totes les formes de maltractament i humiliació a les dones, també des de les xarxes socials".

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré