La gran guerra per la civilització. La conquesta de l'Orient Mitjà

Robert Fisk Assaig i història

Editorial La Magrana
Orígens, núm. 97
Català
1527 pàgines
30 euros

Áquesta obra és una obra mestra d'aventura i de tragèdia, atenuada amb humor i compassió alhora. És la història del món violent que dóna forma a les nostres vides -i al nostre futur.

Portada del llibre La gran guerra per la civilització. La conquesta de l'Orient Mitjà

Sinopsis

Fisk, que es va entrevistar amb Osama bin Laden tres vegades, ha estat al front de la batalla del conflicte de l'Orient Mitjà durant 28 anys i els seus reportatges devastadors sobre el sofriment humà es llegeixen arreu del món. Seguint la tradició dels corresponsals a l'estranger, el seu testimoni ocular dels horrors de la guerra moderna va lligat amb la desconfiança i la ràbia.

Aquest llibre no és una cronologia de la història de l'Orient Mitjà, sinó una protesta apassionada contra els mentides i els enganys que van enviar els soldats a la mort i que van matar milers d'homes i dones -àrabs, cristians i jueus- durant el segle passat. També és una crònica dels periodistes que van a la guerra, de la ira, el sentit de l'humor i la frustració dels corresponsals que dediquen la seva vida a informar sobre el primer esborrany de la història, del seu coratge ocasional -i, de vegades, de la seva mort. També és una biografia profundament personal que va des de la presència del mateix Fisk a la línia de front durant la guerra Iran-Iraq de 1980 fins a l'experiència del seu pare, el segon tinent Bill Fisk, a les trinxeres de Somme el 1918.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.