Narrativa català

Boira a l'ànima

Ragnar Jónasson

Un thriller fosc i atmosfèric, aterridor i complex. Un nou cas de l’inspector Ari Tór en el tercer lliurament de la sèrie Islàndia Negra. Traductor: Esther Roig Giménez

Portada del llibre Boira a l'ànima

Un thriller fosc i atmosfèric, aterridor i complex. Un nou cas de l’inspector Ari Tór. L’any 1955 dues joves parelles es van traslladar a viure a l’aïllat i deshabitat fiord de Hédinsfjördur. La seva estada, però, va acabar bruscament quan una de les dones va morir en circumstàncies misterioses. El cas no es va resoldre mai. Cinquanta anys després surt a la llum una antiga fotografia i queda clar que les parelles podrien no haver estat soles al fiord... Allà a prop, a Siglufjördur, el jove policia Ari Tór intenta descobrir el que va passar realment aquella fatídica nit, però no ho tindrà fàcil en un poble on en realitat ningú no vol saber, on els secrets són una forma de vida. Amb un assetjador lliure i Siglufjördur en quarantena, el passat podria tornar a perseguir-los.

«Una de les millors sèries de novel·la negra». The New York Times

«Lectura obligatòria». New York Post

«Un dels grans de la negra nòrdica». Magazine de La Vanguardia

 

Ragnar Jónasson (Reykjavík, Islàndia, 1976) és escriptor i advocat. Amb disset anys es va convertir en el traductor a l’islandès de les novel·les d’Agatha Christie. Ha treballat de periodista d’informatius a la televisió i la ràdio públiques, imparteix cursos sobre drets d’autor a la Universitat de Reykjavík i és membre de la Crime Writers’ Association del Regne Unit (CWA), a més de cofundador del festival internacional de novel·la negra d’Islàndia, l’Iceland Noir. La seva família és originària de Siglufjördur, el poble protagonista de les seves novel·les, on passa temporades. La sèrie Islàndia Negra es publica a trenta països i compta amb més d’un milió de lectors. La seva obra ha rebut diverses distincions, entre les quals destaca el reconeixement a la millor sèrie de novel·la negra per The Independent, Sunday Express i Daily Express, a més del Dead Good Reader Award. Ja hi ha prevista una adaptació de la sèrie per a la televisió.

 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!