Narrativa català

La noia del vestit blau

Laia Vilaseca

Una novel·la de misteri ambientada al Pirineu que ja ha captivat milers de lectors

Portada del llibre La noia del vestit blau

La Martina acaba d'arribar a Treviu, un poblet de muntanya on ha estiuejat tota la vida. Necessita fugir de Barcelona i allà, envoltada de records d'infantesa, s'hi sent segura. Però tan bon punt s'hi instal·la, s'assabenta que han profanat tres tombes al cementiri vell, una de les quals pertany a una noia d'identitat desconeguda que va morir fa més de trenta anys al pont del Malpàs i que tothom recorda com "la noia del vestit blau". Tot indica que es va suïcidar, però la seva mort sempre ha estat un misteri.

Quan la Martina decideix investigar què li va passar a la noia, posa en marxa, sense saber-ho, una sèrie d'esdeveniments que l'endinsaran en una perillosa aventura, i s'haurà d'enfrontar a algú disposat a fer tot el que calgui per evitar que els secrets del passat surtin a la llum.

Una novel·la rural noir completament absorbent, que submergeix el lector en la vida d'aquest petit poble ple de gent entranyable, però també de secrets i de perills.

Laia Vilaseca (Barcelona, 1981),apassionada del misteri, el true-crime i la novel·la negra, és escriptora i periodista.

L'any 2021 la seva novel·la La noia del vestit blau va arribar a les llibreries amb el segell Rosa dels Vents després d'haver-se convertit en un èxit de vendes durant els tres anys que va estar autopublicada a Amazon, atrapant encara molts més lectors i esdevenint l'autora revelació de la novel·la negra en català.

Amb Quan la neu es fon, l'autora torna a captivar els lectors amb un thriller trepidant i addictiu en què la natura i el misteri tornen a ser protagonistes, i en què la seva passió pel misteri i el true-crime es fan més evidents que mai.

Vilaseca sempre ha estat una apassionada del misteri i de la novel·la negra. Admira escriptors d'estils molts variats, com ara Dashiell Hammett o Raymond Chandler, pel seu estil concís, irònic i directe, però també autores com la britànica P.D. James, d'estil molt més clàssic, la Sue Grafton, amb un to més proper i intimista, o escriptores més contemporànies com la Gillian Flynn o la Lianne Moriarty, per la seva enorme capacitat per atrapar el lector a través d'una narrativa àgil i addictiva.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local