Espècies protegides

Ferran Torrent Narrativa català

Editorial Columna Edicions
Clàssica, núm. 575
Català
314 pàgines
19.9 euros

Ferran Torrent continua el gran fris de València amb Espècies protegides, una novel·la que, lluny de limitar-se a aprofitar-ne les rendes –que també–, esdevé un nou clàssic instantani, inigualable a l’hora de retratar amb precisió quirúrgica l’època

Portada del llibre Espècies protegides

Sinopsis

La fauna valenciana és rica en exemplars reincidents. Juan Lloris, l’empresari que va intentar convertir-se en personatge social sense aconseguir-ho, no està disposat a rendir-se ni a renunciar-hi encara. I per això, lluny de fer vida sedentària al seu tancat de l’Albufera, amb les peculiars converses amb l’oncle Granero, s’assegurarà que aquesta vegada no hi hagi res que pugui barra-li el pas. Per començar es cobrarà tants favors com faci falta de Francesc Petit, el secretari general del Front, un partit que gràcies a ell s’ha convertit en la força que decidirà el Govern. Però també comptarà amb ajudants bastant més inesperats, com ara Celdoni Curull, un agent català de la FIFA que s’ha passat mitja vida a l’Àfrica, i el seu col·laborador Toni Hoyos, individu netament valencià i, per tant, ple de secrets inconfessables… amb els quals seria capaç de destruir el Front.

Tot i això, l’ecosistema no funcionaria sense altres peces: Ndiane Bouba –un autèntic crack destinat a salvar el València C.F.–, Josep Maria Madrid –el peculiar responsable de les finances socialistes–, Santiago Guillem –un veterà periodista esportiu–, Júlia Aleixandre –que es veurà desterrada de l’oasi conservador i forçada a conèixer els seus límits–, Rafael Puren –el president de la coordinadora de penyes, amb un amor més que ardent pel València– i altres criatures dolcíssimes, com ara la Claudia, una alegre cubana que contempla el gran ascens de Lloris.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.