Jack no va passar pel purgatori

Joan-Lluís Moreno Narrativa català

Editorial Columna Edicions
Clàssica, núm. 586
Català
202 pàgines
17.5 euros

Una emotiva novel·la que ens transporta a la infantesa de l'autor, guardonada amb el XII Premi Ciutat de Badalona de Narrativa 2003 i amb el XVI Premi Països Catalans-Solstici d'estiu.

Portada del llibre Jack no va passar pel purgatori

Sinopsis

Jack no va passar pel purgatori és una història commovedora en què el narrador ens convida a descobrir l’univers particular de la seva infantesa. I ho fa posant els seus sentiments a l’abast de la nostra curiositat: temors, terror, llàgrimes amagades, inquietuds i tota una onada de sensacions que ens empenten, ens ajuden i ens obliguen a fer-nos grans.

Com si fos una pel·lícula projectada en un cinema d’estiu o de barri, l’autor ens presenta una galeria de personatges, reals o ficticis, que li van deixar una profunda empremta. Tot seguint el fil dels seus records, apareixen les històries d’algunes persones de la seva família - històries plenes de tendresa -, al costat d’unes altres de mestres i rectors que assenyalaven amb dits amenaçadors el camí que conduïa a aquell infern eternal que va omplir de malsons les nits de tants infants.

Joan-Lluís Moreno enceta, doncs, la seva trajectòria literària amb una novel·la emotiva que traspassa les barreres del temps i que ens acosta a una generació que encara va patir les envestides de l’educació amenaçadora i castradora en els darrers anys del franquisme.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.