Elizabeth Costello

J.M. Coetzee Narrativa català

Editorial Empúries
Narrativa, núm. 232
Català
219 pàgines
19.95 euros

Amb Elizabeth Costello, alter ego de l'autor, Coetzee crea un dels personatges més commovedors de la narrativa contemporània. Aquest autor va estar guardonat amb el Premi Llibreter 2003 i amb el Premi Nobel. De lectura recomanable

Portada del llibre Elizabeth Costello

Sinopsis

"Sóc escriptora i escric el que sento. Sóc secretària de l’invisible, una de les moltes que hi ha hagut al llarg dels segles. Aquesta és la meva ocupació: secretària mecanògrafa. No em correspon interrogar ni jutjar el que m’és donat. Només escric les paraules i després les comprovo, en comprovo la solidesa, m’asseguro que les he sentit bé".

Així s’expressa Elizabeth Costello, una escriptora australiana reconeguda i respectada que viatja pel món fent conferències i concedint entrevistes. Solitària, reservada i tímida, les conferències i els viatges li resulten un pes difícil de suportar que ella afronta amb una resignació irritada però impertorbable. La seva vida i, sobretot, la seva identitat com a dona i com a escriptora se’ns descobreixen lentament a través d’aquest recull de conferències, experiències i reflexions, i ens desvelen les recances, les debilitats i les mancances d’una dona forta en l’últim tram de la seva vida.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.