El moliner udolaire

Arto Paasilinna Narrativa català

Editorial Edicions 62
Les millors obres de la literatura del segle XX, n
Català
265 pàgines
16.5 euros

El moliner d'un petit poble de Finlàndia lluita per la seva llibertat, en uns cercles humans en què aquesta fita pot esdevenir inabastable. Obra de lectura recomanable.

Portada del llibre El moliner udolaire

Sinopsis

Desprès d’un viatge sense rumb pels boscos del nord de Lapònia, Gunnar Huttunen, un home lliure i solitari, arriba a un petit poble al cor de Finlàndia on compra un vell molí abandonat. Gunnar és un home exemplar, irreprotxable i molt treballador, i malgrat que els habitants del poble són una mica tancats, aviat es guanya el seu respecte. Amb el temps, però, a aquell individu tan estrany, capaç de deixar bocabadats els joves del poble amb les seves imitacions i els seus números de circ, se li descobreix un defecte més aviat molest: en moments de tristesa, sobretot a les nits, Gunnar udola. Són aquestes molestes nits d’insomni les que fan que les autoritats el prenguin per boig i vulguin ingressar-lo en un psiquiàtric. Però, el moliner udolaire comptarà amb l’ajuda d’alguns veïns per intentar fugir al bosc.

Si és la normalitat, la mediocritat, la renúncia als somnis, l’acceptació d’imposicions i compromisos tot allò de què els protagonistes d’Arto Paasilinna fugen, Gunnar Huttunen és l’encarnació extrema d’aquesta fuga, la lluita d’un home per la seva llibertat.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.