L'amant de Brecht

Jacques-Pierre Amette Narrativa català

Editorial Columna Edicions
Clàssica, núm. 606
Català
230 pàgines
17 euros

Al seu retorn de l'exili, Brecht coneixerà un bella actriu austríaca de qui s'enamorarà. Però, la seva condició de casat i les seves relacions amb els espies russos no li ho posaran fàcil.

Portada del llibre L'amant de Brecht

Sinopsis

L’octubre de l’any 1948, en plena guerra freda, Bertol Brecht torna a la RDA amb la seva dona, l’actriu Helene Weigel, després de quinze anys d’exili i de combat contra el nazisme que l’han dut per mig món, des de Finlàndia als Estats Units. El cèlebre dramaturg és rebut al Berlín Est amb tots els honors, i se li encomana la direcció del Deutsches Theater. La seva missió és construir el nou teatre militant, proletari i socialista que serà l’aparador oficial i cultural del règim.

En la preparació del seu primer muntatge, l’Antígona de Sòfocles, coneix una enlluernadora actriu austríaca, Maria Eich, que esdevindrà la seva amant, però que viurà una història d’amor amb l’oficial de la Stasi que l’ha reclutada per espiar-lo. Perquè les autoritats d’Alemanya de l’Est, receloses, volen saber si Brecht, pròxim als comunistes a l’inici dels anys trenta, continua sent un "camarada" fidel, sobretot després de la seva llarga estada als Estats Units, on l’FBI no el va deixar de petjar.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.