El fill de l'acordionista

Bernardo Atxaga Narrativa català

Editorial Edicions 62
El Balancí, núm. 501
Català
396 pàgines
22 euros

La història de dos amics, Joseba i David, el fill de l'acordionista, transcorren pels rius del temps i pels paisatges del món sense que res pugui aturar el seu curs.

Portada del llibre El fill de l'acordionista

Sinopsis

La diferència entre incisions antigues i les noves s'esborrarà amb el temps, i només quedarà damunt l'escorça una única inscripció, un únic llibre. Un llibre amb un missatge principal: "Aquí hi van ser dos amics, dos germans".

El fill de l'acordionista és la novel·la més personal de Bernardo Atxaga. Amb ella travessem, com si miréssim un mosaic fet amb diferents temps, espais i estils, la història de dos amics: Joseba i David, el fill de l'acordionista.

Des dels anys trenta fins a finals del segle XX, des d'Obaba fins a Califòrnia, de la infància a l'escola als inferns de la guerra civil i de la violència, Atxaga s'enfronta de manera valenta al tema de la memòria, la nostàlgia, l'amistat, i també al de la tristesa d'aquell que deixa la seva terra sabent que mai no tornarà. I al centre de les múltiples ramificacions d'aquesta història, l'amor com a única possibilitat de salvació.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.