Orígens

Amin Maalouf Narrativa català

Editorial Edicions La Campana
Català
542 pàgines
22 euros

El que el lector troba en aquestes pàgines és més que una història familiar, amb personatges fora del corrent: també s'hi revela l'evolució de les persones, dels costums en un món molt mal conegut.

Portada del llibre Orígens

Sinopsis

El projecte d'Amin Maalouf es basa en l'exploració de la història dels seus, a ressuscitar el destí de la "tribu" nòmada a la qual pertany. A partir del Líban, s'escamparà per tot el món, fins a les Amèriques. En aquesta aventura que supera un segle, el novel·lista de La Roca de Tànios i de tants altres llibres convoca els morts, els vius, els avantpassats, els fantasmes. Els segueix a través de les convulsions de l'Imperi Otomà i narra aquesta diàspora de místics, francmaçons, professors, comerciants, somiadors, políglotes i cosmopolites.

Maalouf sap que aquella sang febril corre per les seves venes, i que només sent-hi fidel pot ser ell mateix. És possible que Orígens no sigui una novel·la, sinó un retaule tallat en la història? Orígens és un cant d'amor a una família que és l'única pàtria d'aquest escriptor de l'exili.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.