Projecció econòmica

Vilanova projecta un nou polígon comercial per revitalitzar el nord de la ciutat

El polígon Masia Barreres es prepara per acollir grans superfícies comercials, mentre l'Ajuntament ultima els tràmits per crear un nou pol comercial a la comarca

El polígon Masia Barreres. EIX

El polígon Masia Barreres. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Després de dos anys de tràmits i negociacions, Vilanova i la Geltrú posa fil a l'agulla i projecta un nou polígon comercial per revitalitzar el nord de la ciutat i atraure nova activitat a la ciutat. El polígon Masia Barreres es prepara per acollir macrobotigues, després que ara fa un any el Parlament de Catalunya aprovés una esmena a la Llei de mesures financeres i fiscals per autoritzar la instal·lació de grans superfícies comercials de fins a 19.000 metres quadrats comercials en aquesta zona. Ara resta pendent la tramitació a nivell local, una negociació que el govern de Vilanova afronta a curt termini.

I és que sobre la taula hi ha un operador que ha adquirit la parcel·la de la desapareguda cimentera Cemex i que preveu instal·lar diferents espais comercials en aquest polígon, fins ara, d'ús industrial i actualment pràcticament abandonat.

La ubicació estratègica del polígon Masia Barreres, entre l'Eix Diagonal i la carretera C-31, permetria revitalitzar el sector nord de la ciutat, oferint una segona vida a aquest espai industrial ara en desús i víctima d'ocupacions i bretolades vàries, i també al complex Vila Lauren.

Però la projecció d'aquest nou espai comercial també posa sobre la taula un altre tema: el canvi d'horaris comercials, ja que aquestes firmes reclamen l'obertura els diumenges i festius, una casuística que a Vilanova i la Geltrú només es dóna durant els mesos d'estiu i en la zona comercial compresa entre la via del tren i la façana marítima.

Malestar al govern de Sant Pere de Ribes

L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigaíl Garrido, reconeix el seu malestar per la posada en marxa del projecte de la Masia d'en Barreres per part de l'Ajuntament de Vilanova. “No tenim més notícies que el fet de saber que el Parlament havia fet una excepcionalitat. No hem vist ni el projecte ni se'ns ha consultat res”, lamenta Garrido. En aquest sentit, l'alcaldessa es mostra sorpresa perquè no s'hagi debatut sobre el projecte “a una taula comarcal com Node Garraf”. “Tot el que es fa a la comarca ha de servir perquè guanyi tota la comarca. La lògica és treballar tots plegats”, apunta la cap del govern de Sant Pere de Ribes. Garrido posa com a exemple el parc comercial de la rambla del Garraf, un projecte que, segons l'alcaldessa, es va acordar a nivell comarcal, a diferència del de Vilanova, que ha estat “una sorpresa”. Per a Abigaíl Garrido és essencial defensar la “complementarietat” dels sis municipis del Garraf. Així mateix, l'alcaldessa també creu que el projecte de la Masia d'en Barrereres “perjudica al propi comerç intern de Vilanova, que és prou important”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local