Nou sector

Bona rebuda a la presentació del projecte del nou parc comercial de Masia Barreres de Vilanova

Juan Luís Ruíz considera que és una oportunitat per enfortir la marca: 'quant més forta és l'oferta comercial més es reforça també el comerç local'

La presentació del parc comercial de Masia Barreres a agents econòmics i socials. Ajuntament de Vilanova

La presentació del parc comercial de Masia Barreres a agents econòmics i socials. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Trobada entre el Govern de Vilanova i la Geltrú i els agents econòmics i socials, entitats veïnals i grups polítics municipals per presentar el projecte de parc comercial al polígon de Masia en Barreres. Divendres al vespre, la Sala Noble de la Casa Olivella va acollir una sessió de presentació i debat sobre la proposta de creació d'una nova àrea d'activitats econòmiques i de regeneració del sector Masia en Barreres mitjançant la creació d'un parc comercial de 19.000 m2 que comportarà generar directament més de mig miler de llocs de treball; millores en l'ordenació urbanística i nous accessos viaris a cost zero per a l'Ajuntament de VNG i amb una inversió quantificada en 75 milions d'euros.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va afirmar que “és un projecte que repercutirà positivament en tot l'entorn urbanístic i en el accessos a la ciutat” destacant a més que “generarà més de 600 llocs de treball directes”. Segons l'alcaldessa de VNG diversos promotors fa anys que busquen un lloc del territori per establir-se i “ara tenim l'oportunitat de fer-ho i no podem deixar passar l'oportunitat”. Durant la presentació del projecte també va intervenir el primer tinent d'alcaldia i regidor de Promoció Econòmica, Juan Luís Ruiz, qui va qualificar el projecte “d'oportunitat econòmica i comercial” en tractar-se d'un “parc comercial de superfícies mitjanes amb una oferta existent ja al territori”. Per al regidor Ruiz, la proposta que arriba és una oportunitat per enfortir la marca VNG capital comarcal i comercial, en base a la idea que “quant més forta és l'oferta comercial més es reforça també el comerç local”. En aquest sentit, Juan Luis Ruiz va afirmar que aquest projecte pot tenir “un doble efecte, d'una banda retenir i fidelitzar compradors que d'una altra manera marxarien fora i de l'altra esdevenir pol d'atracció de compradors de fora a la ciutat que poden acabar essent potencials clients d'altres serveis que hi ha a la ciutat”.

Sobre la viabilitat d'aquest projecte, el regidor de Promoció Econòmica va ser molt clar en assegurar que “ tot això va lligat al debat en relació als horaris comercials, ja que el parc comercial tirarà endavant sempre i quan pugui obrir els diumenges”. En aquest sentit, el regidor Ruiz va afirmar que “des del punt de vista dels horaris comercials, Vilanova i la Geltrú no és competitiva”. Quant a aquesta qüestió la proposta que planteja el Govern municipal contempla bloquejar la zona del centre de VNG i permetre ampliar l'excepcionalitat turística des de la ronda Europa a la Masia en Barreres generant un continu des de Baix-a-Mar al polígon, el que es denomina Trama Urbana Consolidada (TUC). Finalment, Juan Luís Ruiz va assegurar que l'ampliació de l'oferta comercial en el nostre àmbit territorial serà ben aviat una realitat i “això es farà, sinó a VNG a 10 minuts de la nostra ciutat”.

Quant a la reordenació urbanística i les millores de la zona nord de la capital del Garraf s'hi va referir el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Gerard Llobet qui va explicar que actualment el polígon està abandonat i només hi resta una activitat. El regidor Llobet va negar que el parc comercial de 19.000 m2 que es projecta sigui un macroprojecte si es compara amb d'altres ofertes que ja hi ha al territori com per exemple “el parc comercial de la rambla del Garraf amb 55.000 m2”. Així mateix, Gerard Llobet va destacar algunes xifres vinculades a aquesta proposta com són: “600 llocs de treball directes a cost 0 per a l'Ajuntament, amb una inversió de 75 milions d'euros, dels quals 16 milions corresponen a l'edificació, que es traduiria en 650.000 euros en concepte d'impost a la construcció”. Gerard Llobet fa completar aquest bloc de xifres destacant que el projecte contempla 19.000 metres quadrats de sales de venda i una aparcament per a 1200 vehicles.

Entre els assistents, hi havia representants de la UGT, de l'Associació Viu Comerç, del Gremi d'Hosteleria de Vilanova i la Geltrú, de l'associació Estació Nàutica, de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), del Col·legi d'Enginyers Tècnics de Vilanova i la Geltrú, del Consell Comarcal del Garraf, de l'associació Comerç de Mar, de l'Associació de Veïns del Tacó, de la Federació d'Associacions de Veïns de Vilanova i la Geltrú, de l'Associació del Consumidors de la província de Barcelona (ACPB), de Node Garraf i tècnics de la regidoria de Promoció Econòmica i Projecció Exterior. Quant a representants polítics van ser presents regidors dels grups polítics municipals com Queti Vinyals i Jordi Medina, d'ERC; Josep Maria Domènech i Montse Maronda de la CUP; Carlos Remacha, del PP; les regidores no adscrites Ariadna Llorens, Carmen Reina i el regidor no adscrit, David Montes. Només van faltar a la cita els representants de CCOO, de la Cambra de Comerç i dels grups municipals de C's i Som VNG.

A l'aparat del debat, les intervencions van ser majoritàriament positives amb algunes consideracions i matisos, així els representants del Gremi, la Federació d'Empresaris i Estació Nàutica van defensar les oportunitats d'aquesta proposta, el representant de la UGT va afirmar que el parc és totalment compatible amb el comerç urbà, l'AV del Tacó va també donar suport a la proposta però va plantejar la necessitat de solucionar qüestions relatives a la mobilitat, una qüestió que també va expressar la representant del Comerç de Mar en el sentit de millorar la connexió de tota la ciutat amb aquest espai. Pel que fa a Viu Comerç que és qui va expressar els dubtes sobre la proposta, el Govern municipal ja ha previst una nova trobada amb els associats aquesta mateixa setmana, de la mateixa manera que es celebrarà una trobada amb els veïns del barri per informar de la proposta i d'accions de millores al Tacó lligades a la reforma de tot el polígon de Masia d'en Barreres.

Sobre l'interès que ha generat aquest projecte entre els diferents agents de la ciutat, el regidor de Participació, Juan Luís Ruiz ha destacat el fet que “gairebé totes les associacions i entitats convidades hi van participar”. Finalment el regidor Ruiz també ha destacat respecte de l'opinió expressada pels assistents, que “majoritàriament van ser positives, amb alguns matisos i consideracions.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local