Ple municipal

Vilanova preveu ampliar els horaris comercials abans de l'estiu

El tràmit serà “ràpid” i permetrà augmentar els comerços al barri de Mar, segons el govern

Juan Luis Ruíz, Neus Lloveras i Gerard Llobet. Míriam de Lamo

Juan Luis Ruíz, Neus Lloveras i Gerard Llobet. Míriam de Lamo

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El govern de Vilanova confia en poder aplicar la liberalització horària als establiments comercials del barri de Mar i de la ronda Europa abans d'aquest estiu. Després d'haver aconseguit aprovar la proposta al ple d'ahir dilluns, l'Ajuntament necessita l'autorització de la Direcció General de Comerç; tenint en compte, però, que l'administració local assegura que la iniciativa compta amb el vistiplau de l'organisme, la previsió és que es tracti d'“un tràmit ràpid”. Per a l'equip de govern, l'aprovació dels nous horaris comercials, que permetran l'apertura dels establiments de la zona els diumenges i festius, demostra la seva “capacitat de governar” malgrat estar en minoria.

“Aquesta proposta incentivarà l'enfortiment del teixit comercial de la ciutat, especialment al barri de Mar”, ha assegurat el regidor de Promoció Econòmica, Juan Luis Ruiz, aquest dimarts en una roda de premsa. Segons Ruiz, la mesura permetrà augmentar els establiments comercials alhora que “garanteix una bona comercialització del futur parc [en referència al parc comercial de la Masia d'en Barreres, que preveu entrar en funcionament el 2021]  i obre la possibilitat que altres establiments de la ronda Europa puguin obrir diumenges i festius”.

“El bloc del “no” a tot”

En resposta a les crítiques de grups de l'oposició municipal respecte la falta de diàleg entorn els nous horaris comercials, Ruiz ha detallat les diferents reunions mantingudes amb sectors econòmics, comercials, sindicals i veïnals de la ciutat. “En cap moment hem volgut defugir aquest debat. Moltes de les propostes les hem incorporat”, ha dit. Per al responsable de Promoció Econòmica, “hi ha grups municipals que formen part del bloc del “no” a tot”. “Es va arribar a dir que havíem comprat als veïns del Tacó, i això és lamentable. Nosaltres tenim un full de ruta molt clar”, ha afegit Ruiz. El regidor tambe ha criticat que “més enllà del “no” no hi ha propostes”. “No aporten res a la governabilitat. Parteixen de posicions maximalistes”, ha dit. En el mateix sentit s'ha expressat l'alcaldessa, Neus Lloveras, que ha assegurat que part de l'oposició ha realitzat una “escenificació a la desesperada” en no disposar d'“arguments objectius” en contra de l'ampliació horària.

Juan Luiz Ruiz s'ha mostrat “satisfet” per haver aconseguit tirar endavant la proposta fruit dels vots favorables del PP, Ciutadans i la regidora no adscrita Carmen Reina, i l'abstenció d'ERC. “Que això s'aprovés demostra la capacitat d'aquest govern de governar i prendre decisions”, ha destacat.

Un parc que pot ajudar a reobrir els Lauren

El regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet, ha assegurat que l'aprovació inicial de la modificació puntual del pla general a la Masia d'en Barreres I i II, una proposta que permetrà crear els nous accessos i vialitat del parc comercial, és “absolutament positiva”. “Té cost zero per a l'Ajuntament, tot va a càrrec del promotor”, ha recordat Llobet, que també espera que l'apertura del parc “ajudi a reobrir l'equipament dels Lauren”. La tramitació del projecte pel que fa als nous accessos i la vialitat, aprovada també al ple d'ahir, durarà al voltant d'un any. El parc comercial ha d'estar en marxa abans del 31 de desembre de 2021, atès que aquest és el termini que va aprovar el Parlament de Catalunya a l'hora d'atorgar l'excepcionalitat a la zona que permet desenvolupar el projecte.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local