Masia Barreres

Hotels i restaurants, l'Estació Nàutica i el Comerç de Mar, a favor de l'ampliació d'horaris comercials

Les nostres quatre Entitats, pertanyents a l´àmbit del Turisme I el Comerç (GREMI D´HOTELERIA I RESTAURACIÓ, ASSOCIACIÓ DE RESTAURADORS DE VILANOVA, ASSOCIACIÓ ESTACIÓ NÀUTICA VILANOVA I LA GELTRÚ, ASSOCIACIÓ COMERÇ DE MAR DE VILANOVA I LA GELTRÚ) volem transmetre el nostre posicionament respecte a l´ampliació d´horaris comercials I al parc comercial de la Masia d ´en Barreres:

1. Valorem positivament l´objectiu de convertir la nostra ciutat en una destinació turística familiar i de qualitat, així com de transformar el comerç de la ciutat en un pol d´ atracció supracomarcal.

2. Recolzem la petició d´ampliació de la delimitació de la zona turística a la zona est de la ciutat, l´adjacent amb el municipi de Sant Pere de Ribes, i fer-la extensiva a tot l´ any. L´actual zona turística de la ciutat (de la línia de ferrocarril fins a la façana marítima) ampliarà el seu efecte a la Ronda Europa, carrer de la Piera, Ronda Ibèrica, Rambla Sant Jordi, carrers dels Crespellins i Avinguda Vilafranca del Penedès fins a l´enllaç amb la C-31, en els polígons d´activitat de Les Roquetes, Santa Magdalena i de la Masia d´en Barreres.

3. És una iniciativa que ens alinea amb les propostes comercials de l´àrea d´influència, com actualment es dóna al terme de Sant Pere de Ribes i al de Cubelles, per la repercussió i l ´impacte associat a la ciutat, i per la possibilitat de generar noves inversions i creació de llocs de treball. No té sentit que als polígons Est, a un carrer els negocis puguin obrir en horari turístic i al carrer del costat no ho puguin fer. Es un greuge comparatiu que fica en detriment els locals de Vilanova i la Geltrú respecte el de poblacions veïnes.

4. El parc comercial de la Masia d´en Barreres és una oportunitat indispensable, donat que existeix una proposta ferma d´un grup inversor, tant quant a la inversió i dinamització econòmica com per la renovació urbanística de la principal porta d´entrada a la ciutat, força degradada actualment.

5. El parc comercial acollirà superfícies comercials de gran format, mitjà format i d´oci, fet que podrà atreure a marques que es convertiran en importants pols d´atracció. Ha de promoure´s un model comercial compatible amb el comerç existent al Barri de Mar, la façana marítima i el Centre de la ciutat. Ha d´evitar-se,doncs, un model de galeria comercial així com un excés de negocis de restauració.

6. Serà imprescindible millorar els accessos d´ aquesta zona, no només a nivell de vehicles (amb els accessos per la C31 i C15) sinó també de bicicletes i vianants, comunicant el parc comercial amb d´altres zones de la ciutat (especialment amb el Barri de Mar, la façana marítima i les platges), enfortint així la idea de zona turística, i facilitant l´accés de persones amb o sense vehicle. Millores en el transport públic i a les places d´aparcament també seran necessàries i molt bé rebudes.

7. L´ horari comercial no és responsable que les condicions dels treballadors millorin o empitjorin. La rambla del Garraf (a Sant Pere de Ribes) porta 10 anys funcionant amb horaris lliures i no ha afectat substancialment al comerç local del centre. 8. L´ampliació d´horaris comercials i el desenvolupament del parc comercial promouran el turisme de compres, que indiscutiblement va lligat amb la part més lúdica, de turisme, restauració, social i cultural; perquè la societat i els ritmes de vida han canviat i, cada cop més, la gent aprofita per fer compres els diumenges i festius; perquè esdevé una oportunitat de creació de llocs de treball i d´obtenir guanys econòmics per al municipi i, en definitiva, pels seus residents.

 

GREMI D´HOTELERIA I RESTAURACIÓ DE VLANOVA I LA GELTRÚ

ASSOCIACIÓ DE RESTAURADORS DE VILANOVA (MENJA´T VILANOVA)

ASSOCIACIÓ ESTACIÓ NÀUTICA VILANOVA I LA GELTRÚ

ASSOCIACIÓ COMERÇ DE MAR DE VILANOVA I LA GELTRÚ

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!