Ple municipal

El govern de Vilanova vol ampliar els horaris comercials abans de l'obertura del parc de Mas d'en Barreres

Part de l'oposició hauria de donar suport a la iniciativa al ple de dilluns perquè la petició pugui realitzar-se a la Generalitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'equip de govern de Vilanova vol ampliar els horaris comercials de part de la ciutat abans de l'apertura del parc comercial de Mas d'en Barreres, que si compleix terminis, funcionarà l'any 2021. Així, la modificació horària, que permetria obrir els diumenges i els dies festius als establiments del barri de Mar, la ronda Europa i la C-15, “és independent” del projecte i podria aplicar-se en uns mesos si s'aprova al ple de dilluns vinent. La decisió final dependrà de la Direcció General de Comerç, que, segons el govern, ha mostrat la seva predisposició a fer-ho. L'equip de govern, però, necessitarà el suport de part dels grups de l'oposició per tirar endavant la iniciativa.

“Esperem que això s'aprovi”, ha assegurat el regidor de Promoció Econòmica, Juan Luis Ruiz, en una roda de premsa aquest dimarts. Ruiz ha explicat que ahir va celebrar-se una comissió informativa en la que va explicar-se la proposta “i ningú no va donar una opinió contrària” sobre el tema, però tampoc a favor. “La proposta que portem al ple neix del propi sector comercial”, ha assegurat el regidor, que defensa que la petició “dóna resposta al comerç de Mar”. “Estem parlant de desestacionalitzar l'oferta turística i el que fem és estacionalitzar el comerç. Reclamen obrir [diumenges i festius] més enllà del juny, juliol i agost. És una anomalia”, ha afegit Ruiz. Per al responsable de Promoció Econòmica, la liberalització dels horaris comercials “és un debat que tard o d'hora aquesta ciutat havia de tenir”. “És una realitat i una tendència dels hàbits de consum”, ha dit.

En el mateix sentit s'ha expressat l'alcaldessa, Neus Lloveras, que ha assegurat que la intenció és “adaptar els horaris a la demanda que existeix i això és independent al fet que s'obri el parc comercial”. Lloveras també ha destacat que “l'obligació de l'Ajuntament és parlar” amb els promotors del parc comercial “i veure com la ciutat en pot treure el màxim benefici”. L'alcaldessa ha insistit en el fet que l'empresa promotora del parc comercial “és propietària dels terrenys”, i, com a tal, “podria tirar endavant demà el projecte” amb el suport de l'Ajuntament o sense ell. “L'inversor ara mateix ja té tots els drets per fer-ho”, ha afegit Lloveras. L'ordre del dia del ple inclourà, a banda dels nous horaris comercials, l'accessibilitat i millora urbanística al nou polígon a càrrec de l'empresa promotora del projecte.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local