Consell Regulador

Els preus dels vins de la DO Penedès s’incrementen un 17% durant el 2017

L’ampolla es situa en un import mitjà de 10,49 euros

ACN Vilafranca del Penedès 12-04-2018 8:03 Lectures 2718
Pla detall d'una ampolla servint una copa de vi a Alimentària. ACN

Pla detall d'una ampolla servint una copa de vi a Alimentària. ACN

Els preus dels vins de la DO Penedès a la restauració i botigues especialitzades van créixer un 17% durant el 2017, segons es desprèn d’un estudi encarregat pel Consell Regulador de la mateixa denominació d’origen. L’anàlisi constata que el preu mitjà d’una ampolla de 75cl ha passat dels 8,97 euros durant la campanya 2015-2016, als 10,49 euros en el període 2016-2017. En conjunt, les vendes de vi i Clàssic Penedès dels 141 cellers de la DO Penedès van sumar una facturació total de 103 milions de euros (MEUR) durant la campanya 2016/2017, xifra que incrementa un 15% els 89 MEUR de la campanya anterior. L’augment de preus més rellevant es va produir als mercats internacionals fora de la Unió Europea, on van créixer un 17,87% i es va registrar una facturació de més de 22 MEUR.

En un comunicat emès aquest dimecres, la DO relata que, tot i que el mercat més destacat en l’increment del preu van ser els països tercers, el mercat estatal ha estat el segon en què el valor de l’ampolla ha tingut una major pujada. La diferència entre a les dues darreres campanyes ha estat d’un 15,13%, arribant a superar els 66 MEUR en el període 2016-2017. Pel que fa als països de la Unió Europea, l’increment ha estat d’un 10,12% amb gairebé 15 MEUR.

Amb aquests resultats, la DO Penedès assegura que es reforça el seu reconeixement, tant en el mercat estatal com en els internacionals. El Consell Regulador ho atribueix a l’aposta que treballa des de fa uns anys, centrada en la potenciació de productes Premium. Una línia estratègica que ha fet transvasar, assegura, el volum d’alguns productes a altres denominacions d’origen.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No